Přeskočit na obsah

Na české firmy se v dubnu nejčastěji útočilo z Ruska

Stejně jako v březnu, tak i v dubnu se na české firmy a instituce nejčastěji útočilo z Ruska, a to téměř z šesti tisíc unikátních míst. Největší intenzitu pak měly útoky z thajských IP adres. Celkový objem DDoS útoků, při kterých dochází k napadení serverů provozujících služby či internetové stránky, ale oproti rekordnímu březnu poklesl. I tak je stále výrazně větší než v předchozích měsících.

Přehled útoků zachycených službami FlowGuard společnosti ComSource ukazuje, že na firmy a instituce v České republice mířily v dubnu DDoS útoky ze 176 zemí ze všech kontinentů vyjma Antarktidy. Nejčastější byly útoky z Evropy, odkud pocházelo téměř 15 tisíc zdrojových IP adres, následovala Asie s 10 tisíci zdrojovými IP adresami, která ale kralovala žebříčku intenzity útoků. Z pohledu zemí bylo nejvíce útoků z Ruska (téměř šest tisíc unikátních IP adres), na druhém místě se s odstupem umístila Jižní Korea (3,5 tisíce) následovaná USA. Nejintenzivnější útoky směřovaly jednoznačně z Thajska.

V dubnu docházelo k rozsáhlejším útokům častěji než v předchozím měsíci. Oproti březnu ale poklesl celkový objem odfiltrovaného škodlivého provozu, i když zůstal v porovnání s předchozími měsíci stále několikanásobný. Březen ale byl v tomto ohledu naprosto výjimečný, objem zablokovaných škodlivých dat, která nebyla vůbec doručena do sítě uživatelů, vyskočil oproti únoru více než dvacetinásobně.

TZ

Zdroj: IT SECURITY NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy