Přeskočit na obsah

Na Googlu se objevila podvodná stránka lákající na Starfield

Starfield, nové sci-fi RPG od slavné herní společnosti Bethesda, se těší velkému očekávání fanoušků. Bohužel však existují lidé, kteří chtějí využít netrpělivosti a nadšení fanoušků a okrást je.

Falešná Starfield Open Beta

Už je to dlouho, co slavná herní společnost Bethesda začala tvorbu nové značky. Již v blízké budoucnosti se konečně dočkáme  Starfieldu, nového sci-fi RPG, které nám slibuje obrovské dobrodružství napříč nekonečnou galaxií. První oficiální informace jsme dostali už 13. června roku 2021 a za skoro 2 roky se nám titul představí v celé své kráse. Avšak mezi námi se najdou lidé, kteří chtějí využít netrpělivosti fanoušků a naplnit si své peněženky.

Falešný odkaz na Google

Před pár dny se na Redditu objevil screenshot z Google vyhledávače, kde se ve sponzorovaném příspěvku nacházel zvláštní odkaz. Ten odkazoval na otevřenou betu Starfieldu na stránce Bizongrow.

To zní na první pohled dobře, jelikož si můžete vyzkoušet novou hru ještě před vydáním a to klidně s vašimi kamarády. V euforii vyplníte všechny nutné údaje, stáhnete aplikaci a najednou máte celý počítač zavirovaný a podvodník má ve vlastnictví vaše osobní údaje a může si s nimi dělat, co se mu zamane. Bohužel s tím už nemůžete udělat nic moc.

Naštěstí tento podvodný odkaz už nenajdete, jelikož ho Google odstranil. Bohužel ale podvodník zneužil placenou propagaci od Googlu, aby se odkaz ukazoval mezi prvními výsledky. Odkaz byl takhle vysel celých týden, což je v poměru dnešní doby celkem dlouho. Je jen otázkou, kolik důvěřivých hráčů bylo takto okradeno a zneužito.

Obrázek: bethesda.net

Příspěvek z superparmeni.eu

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS