Přeskočit na obsah

Nautilus podepsal smlouvu na vybudování datových center s thajským Raimon Land

Společnost Nautilus Data Technologies, známá především svými plovoucími datovými centry, podepsala partnerství s thajským developerem luxusních nemovitostí Raimon Land.

Dohoda umožní Raimon Land využít architekturu vodou chlazeného datového centra Nautilus k vybudování zařízení v Thajsku a na dalších regionálních trzích včetně Filipín.

Partnerství je prvním krokem společnosti Raimon v sektoru datových center. Společnost je jinak známější díky práci v sektoru „ultra luxusu“, kdy poskytuje milionářské domy, jako je Rosewood Residences Kamala na Phuketu.

Nautilus se poprvé objevil s plány na datová centra na člunech chlazených vodou, které plují, ale od té doby přenesl své techniky vodního chlazení do pozemních zařízení s projektem výstavby vodou chlazeného datového centra v Penobscottu za 300 milionů dolarů.

Nautilus označuje své nápady chlazení jako technologie TRUE (Total Resource Usage Effectiveness), které podle ní snižují náklady na energii a omezují spotřebu vody, produkci odpadních vod a škodlivé používání chladiva.

„Jsme velmi nadšeni, že můžeme vstoupit do prostoru datových center, hlavního pilíře nové ekonomiky,“ řekl Stephane Michel, provozní ředitel společnosti Raimon Land. “Tyto budovy mají pro svůj rozvoj klíčové požadavky na nemovitosti, v nichž budou naše znalosti rozhodující. Technologické požadavky z nich dělají dokonalé spojení mezi nemovitostmi, což je tradiční průmysl, kde v současnosti sídlíme, a novou ekonomikou.”

Raimon Land očekává, že oznámí své první umístění po vyhodnocení a výběru v letech 2022 a 2023.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy