Přeskočit na obsah

Německá cloudová firma Hetzner expanduje do USA

Německá firma Hetzner zabývající se hostingem a datovými centry expandovala v USA, ale místo toho, aby tam otevřela vlastní datové centrum, nabízí cloudové služby z kolokačního zařízení v Severní Virginii.

Společnost oznámila, že nyní nabízí svůj Hetzner Cloud ze serverů v Ashburnu ve Virginii, prvním místě společnosti mimo Evropu. Namísto budování vlastního zařízení ve státě jako v Evropě Hetzner potvrdil, že zabírá místo v kolokačním zařízení ve Virginii.

Společnost Hetzner byla založena v roce 1997 a sídlí v Gunzenhausenu a nabízí cloudové, webhostingové a kolokační služby. Společnost v současné době nenabízí kolokaci v USA.

Společnost provozuje dva kampusy datových center v Německu, v Norimberku a Falkensteinu. Areál Falkenstein zahrnuje 13 budov na ploše 100 000 m2 (1 milion čtverečních stop).

Společnost má také kampus ve finské Tuusule, který byl v prosinci 2020 rozšířen až na 6 MW. Na místě jsou ve výstavbě další dvě budovy.

Začátkem tohoto roku DCD oznámilo, že Hetzner zamýšlí koupit 50 hektarů zemědělské půdy vedle průmyslového parku Scheupeleinsmühle v bavorském městě Gunzenhausen v jižním Německu, aby zde vybudoval solární park a datové centrum.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: CLOUD & BACKUP NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy