Přeskočit na obsah

Neom oznamuje plovoucí průmyslovou čtvrť Oxagon, ve které bude umístěno datové centrum

Nové město Neom v Saúdské Arábii oznámilo plovoucí průmyslovou čtvrť, ve které bude umístěn hyperscale datové centrum.

Neom je projekt, jehož cílem je vybudovat nové obrovské chytré město na pobřeží Rudého moře v severozápadní saúdské provincii Tabuk.

Mohammed bin Salman, korunní princ a předseda představenstva společnosti Neom nyní oznámil Oxagon, novou plovoucí šestihrannou průmyslovou čtvrť, která se má nacházet ve městě Neom.

Oxagon se bude nacházet na jihozápadě nového města a bude hostit integrovaný přístav a logistický uzel umístěný na Rudém moři poblíž Suezského průplavu.

Kromě vodíkového projektu a továrny na stavbu modulárních budov bude v této čtvrti sídlit již dříve oznámené datové centrum vyvinuté ve spolupráci s Fas Energy, které bude hostit cloudovou infrastrukturu Oracle.

„Oxagon bude katalyzátorem hospodářského růstu a rozmanitosti v Neomu a Království, čímž dále naplní naše ambice v rámci Vize 2030,“ řekl princ Salman. „Přispěje k regionálnímu obchodu a obchodu Saúdské Arábie a podpoří vytvoření nového kontaktního místa pro globální obchodní toky. Těší mě, že podnikání a rozvoj na místě začaly a těšíme se na rychlou expanzi města.“

Vývoj Oxagonu již údajně probíhá a probíhají návrhy pro velké výrobní závody, které budou otevřeny nájemcům na začátku roku 2022. Oracle uvedl, že doufá v otevření řady cloudových regionů – včetně druhého saúdského regionu v Neom – do konce roku 2022.

Nadhmi Al-Nasr, generální ředitel společnosti Neom, řekl: “Prostřednictvím Oxagonu dojde k zásadnímu posunu v tom, jak svět nahlíží na výrobní centra. Co nás povzbuzuje, je vidět nadšení řady našich partnerů, kteří projevili touhu zahájit své projekty v Oxagonu. Tito průkopníci změn založí továrny vyvinuté pomocí nejnovějších technologií v oblasti umělé inteligence, aby dosáhli významného skoku pro tuto éru do čtvrté průmyslové revoluce.”

Zdroj: datacenterdynamics.com

@RadekVyskovsky

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS