Přeskočit na obsah

Neurální platforma si klade za cíl inteligentně zpracovávat data vozidel ve velkém

Specialista na propojená vozidla Wejo Group vyvíjí platformu, která umožní inteligentní manipulaci s daty z vozidel ve velkém měřítku, která zároveň chrání soukromí.

Wejo oznámilo svou platformu pro zpracování Neural Edge ve spolupráci se společností Microsoft na veletrhu Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegas.

Data chytrého města

Bohatá data o vozidlech budou jedním z datových souborů, které pomohou pohánět chytrá města budoucnosti. Prostřednictvím strategického partnerství s Microsoft Azure a poháněného platformou Wejo Adept se Wejo Neural Edge snaží optimalizovat způsob, jakým jsou tato data spravována ve vozidle, zpracovávat je na okraji a komunikovat je do cloudu.

Wejo tvrdí, že tento proces nejen sníží přetížení dat a maximalizuje přehled dat, ale také sníží náklady výrobců automobilů a zlepší výrobu vozidla, aby poskytovalo lepší zážitek z jízdy. Jeho cílem je podporovat bezpečnější vozidla, umožnit další pokrok v oblasti elektromobilů a autonomní mobility a snížit dopravní zácpy a emise.

„Když jsem v roce 2014 zakládal Wejo, věděl jsem, že šíření nových technologií mobility přivede data k bodu zlomu. A v tomto bodě jsme dnes,“ řekl Richard Barlow, zakladatel a CEO Wejo. „S dnešními vozidly produkujícími přibližně 25 Gb dat za hodinu a s pokrokem technologie vozidel přidáváním dalších senzorů je filtrování dat a technologie zpracování neuronových hran zásadní pro snížení tohoto přetížení a posun průmyslu vpřed. Partnerství se společnostmi Microsoft a Palantir nás přivedlo k tomu, abychom tento problém řešili již dnes a abychom hleděli dopředu na výhody Wejo Neural Edge jako hnací síly růstu autonomní mobility.“

Platforma bude filtrovat a analyzovat velké množství dat autonomních, elektrických a připojených vozidel (AV, EV a CV), než přenese do cloudu pouze základní informace. Vestavěná softwarová technologie v kombinaci s platformou cloud computingu Microsoft Azure umožní Wejo Neural Edge:

snížení nákladů na sítě a úložiště pro výrobce automobilů optimalizací dat pocházejících z vozidla s využitím vestavěného softwaru v čipové sadě vozidla
využívat algoritmy strojového učení k rekonstrukci dat jízdy vozidla a událostí. Tvrdí, že je schopna vzít 20 procent dat z AV, EV a CV a rekonstruovat je tak, aby reprezentovaly 100 procent dat, bez ztráty věrnosti nebo integrity dat.
komunikaci mezi vozidly (V2V) a mezi vozidlem a infrastrukturou (V2I). Data lze standardizovat a centralizovat, nejen že tvoří stavební blok pro komunikaci téměř v reálném čase, ale také podporují komunikaci se službami infrastruktury, jako jsou dopravní značky, semafory a parkoviště, což umožňuje vozidlům předvídat cestu před vámi.
dodání digitálního dvojčete vozidla a měst k přetvoření ekosystému produktů a služeb mobility. Například v simulačním prostředí lze zkonstruovat digitální dvojče USA, aby simulovalo, jak vozidla v různých městech musí reagovat a navigovat, aniž by bylo nutné vynakládat obrovské náklady na infrastrukturu fyzického hardwaru nebo vozidel, aby bylo možné znovu se naučit, jak by se vozidlo mělo chovat jako AV nebo EV v chytrých městech.

„Ve Wejo věříme, že digitální dvojčata přetvoří vše od bezpečnosti silničního provozu po pojištění, reklamu, poprodejní služby a další,“ řekl David Burns, technologický ředitel společnosti Wejo. „S Wejo Neural Edge se můžeme podívat na to, co dělá CV na kilometr daleko, a poté změnit zážitek řidiče z AV na základě informací, které přicházejí ze silnice.”

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy