Přeskočit na obsah

Nokia a Alstom zavedou soukromou bezdrátovou síť na vysokorychlostní železniční síti v Indii

Nokia National Capital Regional Transport Corporation (NCRTC)

Nokia oznámila, že spolupracuje se společností Alstom na dodávce soukromé bezdrátové sítě pro regionální přepravní společnost National Capital Regional Transport Corporation (NCRTC) na trati Regional Rapid Transit System (RRTS) z Dillí do Meerut. Bude podporovat signalizaci evropské úrovně 2 vlakového zabezpečovacího systému (ETCS), aby byla zachována bezpečnost pro dojíždějící na vysokorychlostní železniční trase, která je v současné době ve výstavbě.

RRTS z Dillí do Meerutu je první v etapovém rozvoji vysokorychlostní železniční sítě, jejímž cílem je umožnit udržitelný ekonomický a sociální rozvoj prostřednictvím lepší konektivity v Dillí a okolních regionech. Očekává se, že bude plně funkční v roce 2025, nízkoemisní RRTS přepraví více lidí průměrnou rychlostí 100 km/h, aby se zkrátila doba cestování a dopravní zácpy.

NokiaPlně redundantní soukromá síť založená na řešení Nokia Modular Private Wireless (MPW) včetně jejích nejnovějších rádií AirScale, funkcí vyvinutých paketových jader založených na Air Frame, backhaul routerů 7250 IXR IP/MPLS, skupinové komunikační platformy pro kritické push to talk/video (MCx/GC) a Network Services Platform (NSP) pokryje 82 km dlouhou železniční trasu, která zahrnuje 25 stanic.

Soukromá síť je nasazována pro podporu signalizace ETCS úrovně 2 a 3, stejně jako pro automatizovaný provoz (ATO), který umožňuje vlakům používat rádiové signály k nepřetržitému přijímání jejich oprávnění k pohybu a hlášení jejich přesného směru a polohy, aby byla zajištěna bezpečnost všech na palubě. Zavedení technologie LTE/4.9G pro ETCS je důležitým přínosem pro provozovatele železnic a připraví cestu pro hladký přechod na FRMCS (Future Railway Communication System).

Thameem Kamaldeen, výkonný ředitel Alstom Digital Mobility, Alstom Transport India, řekl: „Jsme rádi, že můžeme spolupracovat se společností Nokia a využít její rozsáhlé možnosti soukromé bezdrátové sítě pro pokročilý signalizační systém, který poskytujeme pro NCRTC. Nová vysokorychlostní železniční síť pomůže transformovat region.“

Kamal Ballout, ředitel Enterprise Solutions CHIMEA (Čína, Indie, Střední východ a Afrika) ve společnosti Nokia, řekl: „Nokia prostřednictvím našich soukromých bezdrátových řešení podpořila digitální transformaci více než 380 podniků v různých odvětvích. Pokročilá železniční řešení Nokia jsou navržena tak, aby poskytovala železničním operátorům novou úroveň konektivity. Týmy si musí být vědomy polohy vlaku v reálném čase, aby byla zajištěna bezpečnost cestujících, a soukromá bezdrátová síť nabízí zabezpečení, spolehlivost a vysoké rychlosti, které to umožňují.“