Přeskočit na obsah

Nokia a Vocus spouští v Austrálii optickou 200G síť

Nokia 1830 Photonic Service Switch

Společnost Nokia oznámila, že společnost Vocus, přední australský poskytovatel optických a síťových řešení, použila řešení společnosti Nokia k nasazení 200G optických spojů pokrývajících více než 4100 km mezi Brisbane a Darwinem. Přepínač 1830 Photonic Service Switch (PSS) společnosti Nokia se používá k modernizaci optické sítě Vocus mezi Adelaide, Brisbane a Darwinem a dodává 200G se schopností snadno poskytovat 300G a 400G v blízké budoucnosti. Díky této iniciativě pokrývá upgrade kapacity sítě více než 7 100 km vláken.

Nasazení z Adelaide do Darwinu a z Brisbane do Darwinu nahrazuje stávající optickou přenosovou síť a poskytuje zákazníkům sítě Vocus Enterprise, Government a Wholesale služby 100G a 10G. Nasazení neregenerovaných optických transportních sítí založených na vlnových délkách 2 x 200 G pokrývá 70 míst na vzdálenost 3 000 resp. 4 100 km a pomůže společnosti Vocus optimalizovat CapEx a omezit OpEx. Vylepšená optická síť s vyšší kapacitou umožňuje společnosti poskytovat nejnovější generace kvalitních optických služeb propojením Darwinu s hyper-cloud datovými centry, regionálními lokalitami a mezinárodními podmořskými kabely.

Řešení společnosti Nokia je založeno na hybridní architektuře s flexibilním spektrem s architekturou Colorless, Directionless, Contentionless NokiaFlex-grid (CDC-F) na terminálech v Adelaide, Brisbane a Darwinu a jednodušším řešením Colorless-Flexgrid (CF) na regionálních umístěních poskytuje celkovou garantovanou kapacitu 10,8 TB (54 x 200G) mezi Adelaide-Darwin a Brisbane-Darwin. Řešení je poháněno super koherentními digitálními signálovými procesory Photonic Service Engine (PSE) společnosti Nokia. Jedná se o nákladově optimalizované řešení navržené tak, aby kombinovalo provoz 200G mezi koncovými body s ekonomičtějšími uzly v regionálních lokalitách, což umožňuje expresní provoz a regionální provoz ve vybraných lokalitách obsluhovat stejným systémem.

Michael Ackland, generální ředitel federálních vládních a strategických projektů společnosti Vocus, řekl: „Za poslední desetiletí jsme využili osvědčená řešení společnosti Nokia, abychom našim zákazníkům poskytli zážitek na světové úrovni. Úspěšná modernizace naší optické sítě na klíčových trasách znovu potvrzuje naši důvěru v řešení a odborné znalosti společnosti Nokia. Špičkové optické řešení společnosti Nokia nám pomáhá odlišit naše služby na základě kvality zkušeností. “

Rob McCabe, vedoucí divize Enterprise společnosti Nokia v Austrálii a na Novém Zélandu, řekl: „Nokia a Vocus spolupracují již mnoho let a jsme rádi, že jsme jim pomohli vybudovat 200G optickou síť této schopnosti na tak významnou vzdálenost. Tato aktualizace zlepšuje současnou i budoucí kapacitu spojení Adelaide, Brisbane a Darwin, aby bylo zajištěno, že Vocus dokáže reagovat na rostoucí požadavky na spotřebu dat a zároveň svým zákazníkům přináší ultra vysokou rychlost a spolehlivost.“

Generated by Feedzy