Přeskočit na obsah

Nokia dodá řešení optické přenosové sítě pro NL-ix

Nokia 1830 photonic service interconnect (PSI)

Nokia oznámila, že upgraduje optickou přenosovou síť pro NL-ix, největší evropskou distribuovanou internetovou ústřednu, aby zajistila přístup metropolím a páteřní síť pro veškerý zákaznický provoz NL-ix v celé Evropě. Zákazníci NL-ix budou z upgradu výrazně těžit, protože umožňuje multi-terabitovým optickým spojům výrazně zvýšit kapacitu mezi evropskými POP (Point Of Presence).

Společnost Nokia dodá svá řešení pro optický přenos, aby poskytla novou optickou vrstvu přes propojovací materiál NL-ix, která umožní bezproblémové škálování propojení růstu kapacity. Nová síť bude podporovat klientské služby od 1 Gigabitu za sekundu (Gb/s) do 400 Gb/s. NL-ix bude také těžit ze snížených provozních nákladů a optimalizovaných kapitálových výdajů prostřednictvím zjednodušených a efektivních operací end-to-end služeb.

Jan Paul Dekker, technický ředitel společnosti NL-ix, uvedl: „Toto strategické partnerství se společností Nokia zdůrazňuje závazek společnosti NL-ix poskytovat celoevropské optické propojení mezi našimi POPs v Nizozemsku i mimo něj s ještě vyšší kapacitou. Modularita optických přenosových řešení příští generace společnosti Nokia nám umožňuje přizpůsobit se a rychle reagovat na poptávku trhu a poskytovat našim zákazníkům ještě lepší kvalitu služeb a možnosti připojení. Nokia je osvědčený a důvěryhodný partner a je naší preferovanou volbou pro transformaci naší evropské optické páteřní sítě. “

NokiaMark Vanderhaegen, ředitel Webscale Accounts společnosti Nokia, řekl: „NL-ix rychle roste a přitahuje nové členy, aby se stali jednou z největších internetových burz na světě. Růst potřeb mezinárodního propojení jejích zákazníků znamená, že NL-ix vyžaduje vyšší kapacitní propojení mezi svými evropskými lokalitami. Společnost Nokia je hrdá na to, že byla vybrána k poskytování své špičkové technologie WDM/OTN a řešení pro upgrade optické přenosové sítě NL-ix. “

K upgradu bude použito široké portfolio hardwaru a softwaru pro optické sítě společnosti Nokia. Patří sem řada Nokia 1830 PSS (Photonic Service Switch) a řada Nokia PSI-M (Photonic Service Interconnect-Modular) platforem WDM/OTN, poháněných koherentní technologií DSP PSE-3s (Photonic Service Engine).

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Generated by Feedzy