Přeskočit na obsah

Nokia oznamuje nové SaaS služby v oblasti analýzy, zabezpečení a monetizace pro CSP a podniky

Nokia NWDAF in 5G

Nokia oznámila dvě nové služby Software-as-a-Service (SaaS) v oblasti bezpečnosti a analýzy jako součást své strategie poskytnout poskytovatelům komunikačních služeb (CSP) a podnikům flexibilnější a nákladově efektivnější způsob, jak poskytovat služby svým zákazníkům a provozovat a zpeněžovat jejich sítě, protože jsou zaváděny pokročilé služby 5G.

Nové služby navazují na nedávný vstup společnosti Nokia do SaaS, aby pomohly poskytovatelům internetových služeb a podnikům urychlit čas potřebný k dosažení hodnoty, kterou realizují z jejich nabídky služeb, přechodem k agilnímu modelu založenému na softwaru spotřebovávaném čistě na vyžádání prostřednictvím předplatného a odklonu od přizpůsobeného softwaru provozovaného na nákladné komplexní místní infrastruktuře.

Na rozdíl od klasických SIM karet mohou technologie embedded SIM (eSIM) a integrované SIM (iSIM) na dálku ukládat a spravovat více profilů předplatného pro ověřování uživatelů a zařízení v mobilních sítích. iSIM Secure Connect poskytuje kontrolu nad automatizací celého procesu správy eSIM/iSIM a otevírá příležitosti k monetizaci služeb spojených s důvěryhodnými digitálními identitami.

Služba iSIM Secure Connect společnosti Nokia prostřednictvím modelu poskytování SaaS umožňuje poskytovatelům internetových služeb a podnikům bezpečnou správu předplatného machine-to-machine a spotřebitelskými zařízeními s podporou eSIM a iSIM.

Vzhledem k tomu, že složitost sítě 5G zvýšila potřebu pokročilé analýzy, Nokia posiluje svou nabídku AVA o nové funkce SaaS založené na NWDAF (Network Data Analytics Function), která je součástí samostatné architektury 5G.

Nokia AVA NWDAF zlepšuje síťové operace pomocí automatizace s uzavřenou smyčkou řízenou AI/ML, zlepšuje zákaznickou zkušenost a přináší nové zdroje příjmů.

Díky své distribuované architektuře a otevřeným rozhraním API pomáhá AVA NWDAF poskytovatelům internetových služeb poskytovat analytiku na okraji sítě, implementovat analytické služby definované 3GPP, a vytvářet partnerství s vývojáři softwaru.

AVA NWDAF bude komerčně dostupná v modelu SaaS později v tomto čtvrtletí. V současné době se očekává, že iSIM Secure Connect společnosti Nokia bude k dispozici jako SaaS koncem tohoto roku a bude stále nabízen zákazníkům v jiných modelech nasazení. NetGuard Cybersecurity Dome a Nokia Anomaly Detection založené na SaaS, obě oznámené v listopadu 2021, budou k dispozici později v tomto čtvrtletí. NetGuard Cybersecurity Dome umožňuje poskytovatelům internetových služeb zajistit 5G sítě a zpeněžit zabezpečení spojené se službami, jako je 5G slicing, zatímco Nokia Anomaly Detection je služba strojového učení zaměřená na nalezení a nápravu síťových anomálií dříve, než se dotknou zákazníků.

Nokia plánuje představit další nové služby SaaS v oblastech jádra, digitálních operací, monetizace a soukromé bezdrátové sítě koncem tohoto roku a v roce 2023.

NokiaS tím, jak se vyvíjí plán produktů SaaS, Nokia očekává, že poskytne základní funkce prostřednictvím open-source aplikačních programovacích rozhraní (API), které lze provozovat na mnoha hyperškálovacích platformách. Vznikne tak systém poskytování SaaS od různých dodavatelů, který maximálně využije partnerství společnosti Nokia s předními poskytovateli cloudu a její pokračující investice do cloudového nativního softwaru a dalších technologií.

Raghav Sahgal, prezident cloudových a síťových služeb společnosti Nokia, řekl: „Přijetí Nokia AVA NWDAF a iSIM Secure Connect prostřednictvím modelu SaaS výrazně zkrátí dobu zhodnocení, kterou mohou poskytovatelé internetových služeb a podniky realizovat díky přístupu ke službám na vyžádání. Tyto nejnovější služby Nokia SaaS posilují naši vedoucí pozici v tom, že pomáhají našim zákazníkům změnit samotné základy toho, jak naše odvětví funguje.“

Generated by Feedzy