Přeskočit na obsah

Nokia podepsala novou patentovou smlouvu s výrobcem elektroniky Samsung

Finská společnost Nokia podepsala novou patentovou smlouvu s jihokorejským výrobcem elektroniky Samsung, oznámila v tiskové zprávě. Dohoda umožní Samsungu používat technologie firmy Nokia v jeho produktech. Předchozí licenční dohoda mezi podniky vypršela na konci loňského roku.

„V rámci smlouvy, která zahrnuje zásadní vynálezy Nokie v oblasti (mobilních sítí páté generace) 5G a další technologie, bude Samsung od 1. ledna 2023 hradit Nokii poplatky po dobu několika let,“ uvedla finská společnost. Dodala, že podrobnosti o podmínkách dohody jsou důvěrné.

„Samsung je lídrem v odvětví chytrých telefonů a my jsme rádi, že jsme s nimi dospěli k přátelské dohodě,“ uvedla šéfka patentové divize Nokie Jenni Lukanderová. „Dohoda poskytuje oběma podnikům svobodu pro inovace a odráží silné patentové portfolio Nokie,“ dodala.

Nokia v minulosti ukončila výrobu telefonů a zaměřila se na výrobu zařízení pro komunikační sítě a na poskytování licencí. V prosinci se firma dohodla na prodloužení licenční dohody s čínský výrobcem chytrých telefonů Huawei.

TZ

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy