Přeskočit na obsah

Nová aplikace sdílí informace o zřizovaných organizacích

[[{“value”:”

Olomoucký kraj spouští veřejnou část webové aplikace Rejstřík příspěvkových organizací Olomouckého kraje, která přehledně a na jednom místě poskytne veřejnosti informace o všech příspěvkových organizacích zřizovaných Olomouckým krajem. Těch je v kraji celkem 145 a najdete je v oblastech školství, kultury, dopravy, sociálních věcí a zdravotnictví.

„V rejstříku jsou uvedeny základní údaje o našich příspěvkových organizacích jako je sídlo, oficiální e-mail nebo telefon. Zájemci v aplikaci dále najdou informace k datové schránce či odkaz na webové stránky organizace. Mezi údaji nechybí ani kontakty na důležité osoby v rámci organizace,“ přibližuje webový portál Petr Lysek, radní Olomouckého kraje pro SMART technologie, transparenci a investice.

Aplikace dále veřejnosti otevírá některé významné organizační dokumenty, kterými jsou zřizovací listiny, výroční zprávy nebo schémata organizačních struktur jednotlivých organizací. Velkým přínosem rejstříku je také přehled nepotřebného majetku, který nabízí příspěvkové organizace k prodeji. U každé nabídky jsou uvedeny všechny důležité informace včetně popisu nepotřebného majetku, kontaktní osoby, případně přílohy s fotografiemi nebo doplňujícími údaji.

„Jsem velmi rád, že krajský úřad spouští veřejnou část aplikace, ve které zájemci najdou kompletní informace o všech našich příspěvkových organizacích pohromadě na jednom místě, a to na pouhých pár kliknutí myší. Úřad tak bude více otevřený a transparentní. Jsem přesvědčen, že to může být přínosné a že výhody ocení hlavně ti, kteří pracují s daty,“ doplňuje Lubomír Baláš, ředitel Krajského úřadu Olomouckého kraje.

Všechny důležité informace, odkazy nebo dokumenty příspěvkových organizací jsou veřejnosti dostupné prostřednictvím webové aplikace Rejstřík příspěvkových organizací Olomouckého kraje, která je dostupná pod tímto odkazem verejnyportalpo.olkraj.cz nebo v sekci Organizace zřizované Olomouckým krajem na stránkách Olomouckého kraje olkraj.cz.

TZ/OK

Zdroj: eGOVERNMENT NETWORK NEWS“}]] 

​ 

Zdroj: B2B NETWORK NEWS