Přeskočit na obsah

Nová řada 4K televizorů

Seznamte se s další zásadní letošní novinkou společnosti Hisense v kategorii 4K ULED TV pro rok 2021, s televizory řady U8GQ. Díky pokročilé ULED obrazovce s vrstvou kvantových teček a přímým podsvícením FALD PRO se 120 stmívacími zónami nabízejí tyto TV brilantní obraz s přirozenými barvami, špičkovým kontrastem i ostrostí. O intenzivní zážitek jako v kině se postará vestavěná reprosoustava s prostorovou zvukovou technologií Dolby Atmos, o dokonale živé scény v tmavých i světlých částech obrazu technologie Dolby Vision IQ s optimalizací podle okolního světla. Nechybí ani chytré funkce nebo filmařský či herní mód. V prodeji budou od července ve velikostech obrazovky 65 a 55 palců.

Obraz ostrý jako břitva s jasnými a živými barvami i ve dne

Nové TV využívají technologii kvantových teček (Quantum Dot), která je zárukou široké palety s více než miliardou skutečně přirozených barev včetně bílé o vysoké čistotě.

K dokonalému prožitku při jakémkoliv osvětlení přispívá i technologie Dolby Vision IQ. „Využívá senzor pro rozpoznání okolního světla i široký ekosystém zařízení, aby posunula zážitek ze sledování ještě nad rámec HDR, tedy technologie vysokého dynamického rozsahu. Výsledkem je dokonale přirozený obraz upravený podle aktuálních světelných podmínek s rozšířenou reprodukci detailů v tmavých i světlých částech obrazu současně a také s větší dynamikou. Nové TV s vysokým jasem až 1000 nitů proto nabídnou brilantní obraz nejen v noci nebo při zatažených závěsech, ale i ve dne, kdy je místnost plná přirozeného světla. Navíc se širokým pozorovacím úhlem a bez odlesků,“ uvádí Matej Hušták, produktový manažer značky Hisense.

Technologie Ultra HD Premium se postará o výjimečnou čistotu obrazu a s více než 8 miliony pixelů, a také o vykreslení i těch nejmenších detailů v kvalitě 4K. A technologie Full Array Local Dimming PRO (FALD PRO) se 120 nezávisle ovládanými stmívacími zónami (u 65placové TV) dodá obrazu potřebný kontrast i hloubku s dokonale černou.

TV používají vyšší vnitřní rychlost zobrazení snímků 120 Hz s vkládáním dalšího mezisnímku (MEMC) i do formátů s progresivním řádkováním, které je v DVB-T2 šířeno i u nás. Tím zajistí plynulý a ostřeji ohraničený obraz i při rychlých pohybech kamery, zejména u sportovních přenosů a závodů, při hraní her nebo v akčních filmových scénách.

Dokonalý zvuk

TV je řízená audio systémem 2.1.2 a nabízí prostorovou zvukovou technologii Dolby Atmos®, takže se při sledování jakéhokoliv obsahu stanete sami součástí děje. Realistický zvuk vyplní celou místnost a dialogy i zvuky budou tak věrné, že se iluze snadno stane skutečností.

To, že tyto nové TV přinášejí obrazový i zvukový zážitek jako v kině, potvrzuje i podpora formátu HDR 10+ i certifikačního kinostandardu IMAX Enhanced.

Dokonalé centrum multimediální zábavy

Nová řada TV využívá vlastní inteligentní platformu VIDAA U 5.0 SMART OS, která je jednoduchá, čistá, intuitivní a pohotová a nabízí podporu pro řadu streamovaných služeb: například YouTube, Netflix a Amazon Prime, na ovladači najdete i tlačítko pro rychlý přístup k Facebook Watch. Umožňuje využívat velké množství předinstalovaných aplikací včetně českých (VOYO, Lepší.TV, SLEDOVÁNÍ TV, TV Seznam ad.) nebo aplikaci uefa.tv pro fotbalové nadšence, kterou najdete jen na televizorech Hisense. Filmové fanoušky potěší FilmMaker Mode pro přehrávání filmů tak, jak je zamýšlel režisér.

Ještě více zážitků při hraní her

Milovníkům her přinese ještě intenzivnější zážitky nový profesionální herní režim Game Mode Pro, do něhož se TV s rozhraním HDMI 2.1. automaticky přepne po připojení k hernímu zařízení. „Jde o zásadní posun, který hráčům nabídne na televizní obrazovce plynulé a nerušené sledování děje i rychlou odezvu. Funkce nepřetržité variabilní obnovovací frekvence (VRR) nejmodernějšího rozhraní HDMI 2.1, jímž jsou nové TV osazené, totiž eliminuje zpoždění, chvění a trhání snímků. Přitom každý hráč ví, že přesně to umožní získat cenný náskok před soupeřem. Funkce eARC zmíněného rozhraní HDMI 2.1 ale také zaručuje velmi kvalitní přenos zvuku, který Vás ještě více vtáhne do akce,“ dodává Matej Hušták. To vše vám přinese mnohem dramatičtější herní okamžiky i kýžená vítězství.

TV je vybavená kromě řady vstupů a portů i vestavěným rozhraním Bluetooth, zmíněným novým rozhraním HDMI 2.1 a rychlou dvoupásmovou Wi-Fi pro bezdrátové připojení. Získala také certifikaci TÜV Rheinland za nízké emise modrého světla a ochranu soukromí. Do prodeje zamíří během července a bude stát 27 990 Kč (55palcová), resp. 35 990 Kč (65palcová).

TZ

@RadekVyskovsky

Zdroj: KANKRY