Přeskočit na obsah

Novva oznamuje 100MW datové centrum v Las Vegas

Novva Data Centers oznámila plány na nové zařízení v Las Vegas v Nevadě.

Společnost uvedla, že výstavba datového centra o rozloze 25 550 m2, 100 MW, za 400 milionů dolarů v severním Las Vegas začala v říjnu 2021. Zařízení založené na 20akrovém kampusu by se mělo otevřít koncem roku 2023.

Nova uvedla, že nové zařízení nabídne chlazení s vysokou hustotou využívající bezvodou technologii, kontejnment, obnovitelnou energii ve spolupráci s NV Energy a bude zahrnovat on-premise rozvodnu ve stoprocentním vlastnictví.

Switch je největším poskytovatelem datových center v Nevadě, přičemž ve státě jsou zastoupeny také DataBank, EdgeCore a Deep Edge. Google spustil cloudovou oblast v Nevadě v roce 2020, přičemž AWS spustila místní zónu Las Vegas loni. Apple provozuje zařízení v Renu.

Novva byla založena v roce 2020 bývalým generálním ředitelem C7 Wesem Swensonem s 95 miliony dolarů od CIM, původně s plány na vybudování hyperscale kampusu v hodnotě 1 miliardy dolarů ve West Jordan v Utahu. Společnost otevřela první fázi tohoto kampusu o rozloze 28 000 m2 koncem loňského roku a zamýšlí rozšířit zařízení na 140 000 m2 ve čtyřech fázích.

V roce 2021 společnost také získala 6MW zařízení v Colorado Springs a oznámila plány na jeho rozšíření na 30 MW za 200 milionů dolarů.

Začátkem tohoto roku získala společnost od CIM Group dalších 355 milionů dolarů. Novva plánuje expanzi po celých Spojených státech a očekává, že do roku 2027 nabídne 1 000 MW kapacity datových center na několika strategických, dosud nepojmenovaných místech.

Novva nasadila drony a robotického psa Boston Dynamic Spot ve svém zařízení v Utahu a uvedla, že nové datové centrum v Las Vegas bude obsahovat robotiku.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS