Přeskočit na obsah

Nový náčelník Vojenské policie převzal jmenovací dekret

Novým náčelníkem Vojenské policie se k 1. červenci stane plukovník Otakar Foltýn. Ve funkci vystřídá brigádního generála Miroslava Murčeka. Jmenovací dekret převzal plukovník Foltýn z rukou ministryně obrany Jany Černochové dnes.

Ministryně Černochová v proslovu nejprve poděkovala končícímu náčelníku Vojenské policie brigádnímu generálu Miroslavu Murčekovi za odvedenou práci. Novému šéfu VP pogratulovala, popřála mu v nové funkci hodně štěstí a uvedla, že doufá, že Vojenská policie pod jeho velením naváže na úspěchy předchozího velitele.

Plukovník Otakar Foltýn naposledy působil jako hlavní specialista oddělení analytického Velení Armády ČR. V minulosti zastával například pozici vedoucí starší důstojník-specialista oddělení koncepcí a řízení schopností odboru koncepcí a řízení Ředitelství speciálních sil Ministerstva obrany nebo vedoucí starší právník-specialista referátu právní služby právního oddělení Inspektorátu NGŠ. Jako právník působil ve třech zahraničních operacích v bývalé Jugoslávii a Afghánistánu.

TZ/MOČR

Foto: Společná fotografie s ministryní obrany: vlevo brigádní generál Miroslav Murček, vpravo plukovník Otakar Foltýn
Autor: Jan Schejbal

Zdroj: JOBS NETWORK NEWS

Zdroj: B2B NETWORK NEWS