Přeskočit na obsah

Nový USB-C HUB od VERBATIM, aneb připojíme vše, co můžeme

Verbatim má ve svém portfoliu celou řadu USB-C HUBů a na některé z nich jsme již dělali i video-recenze. Ale hlavně je dlouhodobě testujeme. V tomto dlouhodobém testování se tyto produkty jeví opravdu jako dobrá volba. Prozatím nám to testování vychází jako dobrý poměr cena výkon a více méně o tom zařízení po připojení ani nevíme. U některých notebooků je již také nutností si k novému ultratenkému zařízení přikoupit nějaký USB-C rozbočovač, který nám rozšíří možnosti připojení dalších zařízení.

A proto dalším povedeným produktem z dílny společnosti VERBATIM, je nový USB-C čtyřportový HUB.

Obsah obrázku mikrofon

Pamětníci si možná vzpomenou na nástup první generace USB portů. Bylo to trochu jako zjevení, jeden port, který mohl nahradit hned několik specializovaných. A navíc s povětšinou fungující funkcí Plug & Play. Dnes je USB-C již samozřejmostí a u nově vyrobených notebooků (rok 2020 a dále), již prostě přebírá vládu nad světem technologií jednoznačně standard USB-C. Tomu se povedlo to, co žádnému z předchozích – prosazuje se napříč všemi IT a i mobilními platformami. Jediný, který v tuto chvíli ještě odolává, je iPhone…ale i tomu již zvoní hrana.

USB-C najdeme nejen ve stolních počítačích, ale i v noteboocích a již v podstatě vytlačil Micro USB (USB-B) a to dokonce i z mobilních telefonů. Ještě ho občas vidíme u některých levných periferií, jako třeba Bluetooth reproduktory, powerbanky, lampičky atp. V nejnovějších těchto zařízeních vyrobených v letošním roce ale již kraluje USB-C.

A co nám tedy nabízí ten „čtyřporťák“ od VERBATIMU?

No jednoduše díky němu připojíte další 4 plnohodnotné USB 3.2 Gen 1 Type-A porty.

A nyní pár technikálií:

Požadavky na systém
USB-C připojovací port
Windows 10, 8, 7
Mac OS X 10.6 nebo novější

Rozhraní: 1 x USB-C připojovací port, 4 x USB 3.2 Gen 1 port (USB-A)
Váha: cca 40,7 gramů
Rozměry: 115 mm x 30 mm x 15,3 mm (D x Š x V)
Délka kabelu: 15 cm
Napájení: přes USB-C port s LED indikátorem
Rozsah napětí: 5 V
Maximální proud: 2,4 A
Provozní teplota: 0 až 45 °C
Teplota skladování: -20 až 80 °C

PS: pro dlouhodobou recenzi tohoto produktu si počkejte a my si počkáme až bude těch mínus 20 stupňů, abychom ho mohli otestovat, zda funguje i při pro takto nízkých teplotách.

Redakce AVERIA TECH LABu.

Zdroj: RESELLER CHANNEL NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy