Přeskočit na obsah

Oblast fúzí a akvizic přebírá v ROWAN LEGAL přední český expert na tuto problematiku Jan Frey

Jedna z největších českých advokátních kanceláří ROWAN LEGAL zkraje roku oznámila příchod výrazné personální posily. Její právnický tým od února 2022 doplní Jan Frey (40), který patří mezi přední tuzemské experty na fúze a akvizice (M&A). Partneři kanceláře věří, že se díky Freyově reputaci a expertize podaří tuto kategorii právních služeb ROWAN LEGAL ještě rozšířit. Frey na své nové působiště přichází po deseti letech v manažerských pozicích u HAVEL & PARTNERS a kariéře na pozici vedoucího transakčně právního týmu v KPMG.

Jan Frey se oblasti fúzí a akvizic věnuje dlouhodobě. Za svou kariéru získal řadu zkušeností při poskytování právních služeb českým klientům ze soukromého i veřejného sektoru. Spolupracoval i na mezinárodních projektech se zahraničními investory. Je považován za jednoho z nejvýznamnějších tuzemských expertů na oblast fúzí a akvizic, právních auditů a procesů due dilligence.

„Transakčně právnímu poradenství jsem po ukončení studií zasvětil celou svou profesní kariéru. Vývoj zrovna v tomto právním odvětví je velice dynamický a turbulentní. Pokud se ve všech pravidlech chcete orientovat, nesmíte rezignovat na sebevzdělávání. Jen tak lze klientům poskytovat opravdu kvalitní právní služby. Je zřejmé, že v tomto ohledu jsme s ROWAN LEGAL zajedno, což vnímám jako základ produktivní a efektivní spolupráce,“ komentuje „právnický přestup roku“ advokát Jan Frey.

M&A je oblastí obchodního práva, která se zaobírá především konsolidací firem a majetku prostřednictvím právních a finančních operací. To zahrnuje prodeje, koupě, spojování, rozdělování, restrukturalizace a další formy operací s firmami všech velikostí.

„Společně s dalšími partnery ROWAN LEGAL vnímáme potřebu reagovat na zvýšenou poptávku po právním poradenství v oblasti M&A. Proto chceme nadále budovat kvalitní expertní tým a Jana Freye považujeme za opravdu prvotřídní posilu. Velké mezinárodní korporace chtějí expandovat na nové trhy a my jim chceme dodat jistotu, že i v České republice najdou spolehlivého a důvěryhodného partnera, který jim pomůže najít ta nejlepší řešení kombinující právní a daňové aspekty. V oblasti M&A jsou ale velmi aktivní i významní čeští hráči, kterým nabízíme prvotřídní služby jak lokálně, tak v zahraničí,“ předestírá plány do budoucna Michal Nulíček, partner advokátní kanceláře ROWAN LEGAL.

Jan Frey v ROWAN LEGAL od února letošního roku posílí právě tým specializovaný na M&A. Do advokátní kanceláře, která je pro oblast fúzí a akvizic opakovaně doporučovaná českými i zahraničními žebříčky, přichází s vidinou rozšíření klientské základny o další významné společnosti z tuzemska i zahraničí. Čerpat bude především z bohatých zkušeností ze svého předchozího působení u HAVEL & PARTNERS, kde strávil více než deset let. Z advokátního koncipienta se během nich propracoval až na pozici partnera pro oblast fúzí a akvizic.

Po svém odchodu z HAVEL & PARTNERS působil v mezinárodní poradenské skupině KPMG, kde vedl transakčně právní tým její české pobočky. V rámci své praxe z uplynulých let spolupracoval s klíčovými hráči v odvětvích energetického, farmaceutického, automobilového, strojírenského a potravinářského průmyslu v celkové hodnotě převyšující 100 mld. Kč. Transakce zprostředkovával pro kupující i prodávající. Jan Frey taktéž přednáší na Vysoké škole ekonomické v Praze. Je autorem řady odborných textů a publikací na témata z oblasti M&A.

Tým kanceláře ROWAN LEGAL bude mít po příchodu Jana Freye 10 partnerů. V kancelářích v Praze a Brně zaměstnává více než 100 spolupracovníků, z toho více než 70 právních expertů.

TZ

Zdroj: JOBS NETWORK NEWS

Zdroj: B2B NETWORK NEWS

Generated by Feedzy