Přeskočit na obsah

OPPO představuje chytré brýle Air Glass s kreativním designem

Společnost OPPO na akci INNO DAY 2021 oficiálně představila chytré brýle OPPO Air Glass. Přelomové zařízení pro asistovanou realitu (aR – assisted Reality), které je vybavené projektorem Spark, vyvinutým společností OPPO, špičkovou Micro LED a na míru vyrobeným difrakčním displejem s optickým vlnovodem, podporuje čtyři různé způsoby interakce uživatele prostřednictvím dotyku, hlasu, pohybu hlavy a ruky, což uživatelům poskytuje rychlejší a snadnější přístup k potřebným informacím.

„OPPO už dlouho zkoumá možnosti rozšířené reality (Extended Reality – XR) a díky Air Glass jsme konečně vytvořili chytré brýle, které jsou skutečně na dosah spotřebitelům,“ řekl Levin Liu, viceprezident společnosti OPPO a vedoucí výzkumného ústavu OPPO. „Jak jejich futuristický design napovídá, OPPO Air Glass mají přinést revoluci ve způsobu, jakým si prohlížíme a konzumujeme informace. Jejich snadno ovladatelný displej dokáže prezentovat nejdůležitější zprávy, které potřebujeme, přímo před našima očima. S OPPO Air Glass už svět nikdy nebude vypadat stejně.“

Průkopnická forma: tenký a lehký design inspirovaný přírodou

Brýle OPPO Air Glass jsou postavené na průkopnické konstrukci monoklového vlnovodu. Air Glass vycházejí z charakteristické filozofie designu značky OPPO a vyznačují se volně splývajícími křivkami, které dávají vzniknout jejich lehkému a minimalistickému vzhledu. S celkovou hmotností přibližně 30 g jsou OPPO Air Glass jedním z nejlehčích zařízení s monoklovým vlnovodem a lze je nosit podobně jako běžné brýle.

Design těla brýlí s inspiruje v peří – je lehký, elegantní a zakřivený, s dotykovým panelem, který připomíná elegantní brk pera. Design monokulární vlnovodné čočky je zase inspirovaný křídly cikády a vymyká se tak konvenčním omezením kulatých nebo zaoblených obdélníkových čoček brýlí. Čočka je upevněná v lehkém a tenkém rámečku, v němž jsou umístěné všechny komponenty včetně platformy Qualcomm Snapdragon Wear 4100.

Rámeček brýlí OPPO Air Glass je vyrobený technikou CNC, která propůjčuje designu nádech vytříbenosti a přesnosti. Jedinečný a poutavý design brýlí OPPO Air Glass z nich dělají stylový technologický doplněk pro každodenní nošení, i když je zrovna nepoužíváte.

Mikroprojektor Spark vyvinutý v OPPO, se špičkovou Micro LED a pěti skleněnými čočkami s vysokou průhledností, přináší avantgardní zážitek z aR

Díky integraci vlastního mikroprojektoru od společnosti OPPO, pokročilé Micro LED a vlastní technologii vlnovodu poskytují OPPO Air Glass jasný a ostrý obsah bez ohledu na to, zda se nosí uvnitř nebo venku, a zaručují tak vždy vynikající zážitek z aR.

Srdcem zobrazovacího systému OPPO Air Glass je mikroprojektor Spark vyvinutý v OPPO – jeden z nejkompaktnějších projekčních systémů v oboru, který má objem pouhých 0,5 cm3, tedy zhruba velikost kávového zrnka. Projektor je vybavený kovovým krytem, vyrobeným na CNC, se skleněným modulem čočky, který zajišťuje lepší rozptyl tepla a stabilitu. Projektor je osazený špičkovou Micro LED, která má jas až 3 miliony nitů.

OPPO Air Glass využívají na míru vytvořený optický difrakční vlnovod, který podporuje dva režimy zobrazení – 16úrovňové stupně šedé a 256úrovňové stupně šedé – a dokáže poskytnout průměrný jas až 1 400 nitů, což zajišťuje živé a ostré zobrazení v různých světelných podmínkách. Kromě toho jsou k oboustrannému krytí vlnovodu použité dvě vrstvy safírového skla, které zajišťují ochranu s lepší průhledností.

OPPO Air Glass jsou navržené tak, aby byly přístupné co největšímu počtu lidí, včetně uživatelů s refrakčními vadami, jako je krátkozrakost a hypermetropie. Brýle jsou k dispozici se dvěma různými typy obrouček – stříbrnými polorámovými a černými celorámovými –, které se mohou lépe přizpůsobit uživatelům vyžadujícím korekční brýle. Obě barvy jsou k dispozici ve dvou velikostech.

Neomezený pocit kontroly se čtyřmi způsoby interakce

Brýle OPPO Air Glass lze ovládat pomocí aplikace Smart Glass v hodinkách OPPO Watch 2 a v jakémkoli chytrém telefonu OPPO s nainstalovaným systémem ColorOS 11 nebo vyšší verzí. Podporují také čtyři intuitivní metody interakce – dotyk, hlas, pohyby rukou a pohyby hlavy.

Po spárování Air Glass s hodinkami OPPO Watch 2 mohou uživatelé používat pohyby rukou také k potvrzování, rušení a přepínání karet aplikací. Pro zcela nový způsob interakce mohou navíc Air Glass rozpoznávat pohyby hlavy. Například jemným kývnutím nebo zatřesením hlavy lze otevírat, respektive zavírat oznámení.

Vývoj rozmanitých aplikací společně s partnery z oboru

V brýlích OPPO Air Glass je nainstalovaná celá řada aplikací, včetně těch, které vyvinula společnost OPPO. Patří mezi ně například počasí, kalendář, zdraví, čtecí zařízení, překladač a navigace.

Funkce překladače je skvělým pomocníkem při mezikulturní komunikaci. Po spárování se hlasový vstup jednoho uživatele automaticky přeloží do textů v cílovém jazyce, které se poté okamžitě zobrazí na Air Glass druhého uživatele. Air Glass nyní podporují obousměrný překlad mandarínské čínštiny do angličtiny a v budoucnu budou nabízené kombinace mandarínská čínština-japonština a mandarínská čínština-korejština.

Další inovativní aplikací Air Glass je čtecí zařízení (teleprompter), které umožňuje adaptivní zobrazení textu, se kterým bude vaše prezentace v práci nebo na veřejnosti hračkou.

OPPO také úzce spolupracuje se společností Baidu na přizpůsobení aplikací, jako jsou Baidu Walk & Bike Navigation a Explore Nearby, pro OPPO Air Glass. Prostřednictvím navigace mohou uživatelé získat pokyny pro cestování pěšky nebo na kole, zatímco aplikace Explore Nearby dokáže zobrazit informace o okolních obchodech a dalších zajímavostech na základě polohy a orientace uživatele.

Dostupnost

Brýle OPPO Air Glass by měly být na trh uvedené v pevninské Číně, a to v 1. čtvrtletí roku 2022. Zařízení bude k dispozici ve dvou barvách, černé nebo bílé, spolu se dvěma vlastními doplňky v podobě obrouček.

TZ

@RadekVyskovsky

Zdroj: ICT NETWORK NEWS