Přeskočit na obsah

Optiva přináší Charging Engine do Google Cloud

Vývojář softwaru Optiva oznámil, že její Optiva Charging Engine je nyní k dispozici prostřednictvím Google Cloud Marketplace. Společnost tvrdí, že jde o první 5G telekomunikační řešení, které bude tímto způsobem zpřístupněno.

Optiva Charging Engine, který je k dispozici jako platforma Software as a Service (SaaS) běžící na veřejné cloudové infrastruktuře, představuje jednotný model služeb schopný spravovat a podporovat 3G, 4G a 5G. Zahrnuje optimalizaci zásad v reálném čase a zpoplatnění na základě dohody o úrovni služeb (SLA) pro segmentování sítě, chytré předávání provozu 5G a IoT a zpřístupnění 5G s nebo bez 3G nebo 4G, v závislosti na potřebách operátora. Optiva tvrdí, že její Charging Engine je škálovatelný na 500 000 transakcí za sekundu.

Předběžná integrace s Google Cloud umožňuje poskytovatelům komunikačních služeb (CSP) rychle obstarat software, který lze podle Optivy připojit k dalším částem síťové architektury CSP do 90 dnů.

„Partnerství umožňuje poskytovatelům internetových služeb nasadit Optiva Charging Engine v konfiguraci Google Cloud pro více regionů s geograficky redundantní architekturou s vysokou dostupností,“ uvedla společnost v prohlášení.

Optiva se sídlem v Torontu v Kanadě uvedla, že „přední kanadská telekomunikační a mediální společnost“ již využívá výhod nového modelu nasazení.

Integrace umožňuje poskytovatelům internetových služeb využívat automatizační nástroje Google Cloud a metodologie Site Reliability Engineering (SRE), uvedla Optiva. Nové funkce lze nasadit pomocí centrálně řízeného přístupu.

Přečtěte si více: rcrwireless.com

Zdroj: CLOUD & BACKUP NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS