Přeskočit na obsah

Oxbotica nasadí AV operační systém po celém světě

Vývojář softwaru pro autonomní vozidla Oxbotica získal 140 milionů dolarů v investicích série C, aby podpořil svou globální expanzi a urychlil komercializaci své technologie.

Investiční kolo zahrnuje finanční a strategické partnery ze Severní Ameriky, Emea a Apacu, včetně nových investorů, jako je Aioi Nissay Dowa Insurance Company a Eneos Innovation Partners.

Mezi současné akcionáře Oxbotica, kteří reinvestují, patří BP Ventures, BGF, Halma, Hostplus, Kiko Ventures (IP Group), Ocado Group, Tencent, Venture Science a ZF a další globální společnosti. Po oznámení společnost Oxbotica vybrala přibližně 225 milionů dolarů.

Sdílená osobní doprava

Financování podpoří geografickou expanzi společnosti Oxbotica v Severní Americe, EMEA a APAC a urychlí zavádění jejího průkopnického autonomního operačního systému v oblastech, kde existuje naléhavá potřeba a potenciál rozšířit se, jako je zemědělství, letiště, energie, dodávky zboží, těžba a sdílená osobní doprava.

Oxbotica hlásí nejnovější závazky, které signalizují pokračující důvěru investorů v její vizi univerzální autonomie – schopnost jakéhokoli vozidla, jakékoli velikosti, na jakémkoli místě fungovat autonomně, bezpečně a udržitelně – a její prokázaný záznam průlomových inovací, které představují zásadní pokrok v komercializaci AV technologie.

Mezi ně patří mimo jiné první evropská zkušební verze s nulovou obsazeností na veřejně přístupné silnici v květnu 2022, testování založené na metaverse a aliance pro spolupráci s pojišťovacím sektorem.

„Tato přelomová investice od prvotřídních investorů je ohromným potvrzením naší strategie uplatňovat samořídící technologii tam, kde je trvalá a naléhavá poptávka – v dodavatelských řetězcích, průmyslových sektorech a při odlehčování našich měst,“ řekl Gavin Jackson, generální ředitel společnosti Oxbotica.

„S našimi investory i s rostoucím počtem zákazníků a partnerů sdílíme společný cíl, aby se Země pohybovala bezpečněji, udržitelněji a efektivněji. Jsme povzbuzeni jejich důvěrou a rychle postupujeme, abychom urychlili výhody autonomie pro každého.“

Kromě vysoce kvalitních investorů patří mezi zákazníky a partnery Oxbotica skupina Ocado, se kterou společnost spolupracuje na autonomním doručování zboží za účelem plnění zákaznických objednávek.

Softwarově definované vozidlo od partnera Applied EV, řízené společností Oxbotica, již fungovalo bez palubního řidiče na veřejně přístupné silnici v Oxfordu, což představuje klíčový milník v komercializaci jeho AV technologie.

„Jsme nadšeni z růstu naší investice do společnosti Oxbotica, která se stala globálním lídrem v oblasti softwaru pro autonomní vozidla. Naše trvalá podpora je skvělým příkladem pokračujících investic BP Ventures do technologických společností, které mění hru,“ dodala Erin Hallock, vedoucí partnerka BP Ventures.

„Věříme, že díky využití automatizace a digitální technologie může tým zlepšit bezpečnost a zvýšit efektivitu v celé řadě vozidel a podpořit ambice společnosti BP urychlit globální revoluci v mobilitě.“

Ve spolupráci se společnostmi Applied EV, BP, Nevs a ZF budou v roce 2024 uvedeny na trh autonomní osobní shuttly a specifická vozidla řízená společností Oxbotica. Oxbotica společně s Wenco International Mining Systems tvrdí, že přináší výhody otevřené autonomie do těžby zlepšením bezpečnosti a udržitelnosti v kombinaci s nižšími provozními náklady.

Základní podporu pro rané inovace společnosti Oxbotica poskytla vláda Spojeného království prostřednictvím Centra pro propojená a autonomní vozidla.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy