Přeskočit na obsah

Packeta zvýšila loni meziročně obrat o 23 procent na 6,1 miliardy Kč

Skupina Packeta, která vlastní českou logisticko-technologickou firmu Zásilkovna, navýšila v loňském roce obrat o 23 procent na 6,1 miliardy korun. Počet přepravených zásilek meziročně vzrostl stejným tempem na téměř 90 milionů. Společnost to uvedla v tiskové zprávě.

Na konci roku 2022 měla skupina více než 15.000 výdejních míst ve čtyřech zemích, téměř 140.000 partnerských míst ve většině zemí Evropy a spolupracovala se 46.000 internetovými obchody. Celkově loni proinvestovala 1,2 miliardy korun. Firma výrazně navýšila počet samoobslužných výdejen Z-Boxů, a to na 6200. Z toho v Česku se jejich počet zvýšil z 1900 na 3650, na Slovensku jich má 1700 a v Maďarsku 800.

Loni na podzim společnost spustila druhé robotické depo v Rudné u Prahy, každá druhá zásilka v rámci skupiny je nyní tříděna roboticky. Denně dokáže Packeta zpracovat až 1,5 milionu zásilek. Mobilní aplikaci si ke konci loňského roku stáhlo více než pět milionů lidí.

„Navzdory tomu, že celý e-commerce trh meziročně poklesl o 12 procent a v důsledku nastupující ekonomické krize jsme čelili celkovému ochlazení spotřebitelské poptávky, si skupina Packeta udržela růst i v roce 2022. To považuji za velký úspěch,“ uvedla zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková.

„Ani letošní rok nebude jednoduchý, i přesto chceme náš byznys udržet na růstové vlně a dále posilovat naši pozici jak v České republice, tak i na dalších trzích, kde působíme. V roce 2023 se zaměříme na zkvalitňování našich produktů a služeb, zvýšení zákaznické spokojenosti a na péči o naše stávající zákazníky a získávání nových,“ dodala.

Zásilkovna je český franšízový logisticko-technologický projekt zakladatelky Simony Kijonkové, který vznikl v roce 2010. Od té doby se vypracoval mezi nejúspěšnější společnosti v Česku, které poskytují komplexní logistické služby pro internetové obchody. Zásilkovna je dnes součástí 14 společností holdingu Packeta, který působí v osmi zemích a do 34 zemí doručuje.

TZ

Obrázek: Zásilkovna

Zdroj: B2B NETWORK NEWS

Generated by Feedzy