Search
Close this search box.

Paratus Group aktivuje namibijskou pobočku kabelu Equiano

Paratus Group aktivovala namibijskou pobočku Equiano Subsea Cable.

Podmořský kabel Equiano je projekt vlastněný společností Google. Oficiálně byl spuštěn v září 2022, kdy kabel přistál v Kapském Městě. Kabel zahrnoval investice ve výši 1 miliardy dolarů a je největším ze šesti kabelů společnosti a má devět odbočných bodů.

Generální ředitel skupiny Paratus, Schalk Erasmus, řekl: „Dnešní den představuje významný milník ve vývoji příběhu Equiano, který regionu přináší významné příležitosti. Značný skok v dostupné kapacitě nám umožňuje exportovat tuto kapacitu do zbytku regionu, což přináší prospěch nejen Namibii, ale také podporuje konektivitu a pokrok v celém regionu SADC.”

Paratus dokončil práce na přistávací stanici kabelu Namibia v únoru 2022 a kabel Equiano přistál v červenci téhož roku.

Nyní, když je nejnovější kabelová větev spuštěna, Paratus očekává, že poskytne přibližně 20krát větší kapacitu než stávající kabely spojující Evropu s Jižní Afrikou, s 12 páry vláken a kapacitou 144 Tbps. Konkrétně v Namibii se očekává, že kabel do roku 2025 zvýší penetraci internetu o 7,5 procenta.

Paratus Group investovala za posledních pět let více než 40 milionů dolarů do vybudování infrastruktury spojující Johannesburg s Lisabonem a Londýnem. Latence je nyní snížena na 135 ms a očekává se, že budoucí vylepšení ji sníží na 125 ms mezi Johannesburgem a Lisabonem a 150 ms z Johannesburgu do Londýna.

„Jsme nesmírně hrdí na to, že jsme přistávacím partnerem pro Equiano v Namibii. Tento milník poskytne všem Afričanům lepší konektivitu v souladu s naším posláním transformovat Afriku prostřednictvím výjimečné digitální infrastruktury a služeb zákazníkům,“ dodal Erasmus.

Společnost má také pozemní síť po celé jižní Africe včetně Namibie, Zambie, Botswany a Jižní Afriky. V loňském roce Paratus spustil nové datové centrum ve Windhoeku v Namibii, které také funguje jako přistávací stanice kabelů. Kromě toho má společnost dvě datová centra v Angole, další v Zambii a další plánuje vybudovat v Namibii.

Seacom si pronajímá část kapacity kabelu Equiano, zatímco satelitní společnost OneWeb si část kapacity kabelu pronajímá od vlády Svaté Heleny.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS