Přeskočit na obsah

Peter Kopačka novým generálním ředitelem BAT na Slovensku

[[{“value”:”

Novým generálním ředitelem společnosti British American Tobacco (BAT) Slovakia se stal Peter Kopačka (34). Jako právník dosud v rámci společnosti působil jako vedoucí právního oddělení pro Českou republiku a Slovensko, kde vystupoval i jako jednatel. Ve funkci nahradil od 1. dubna Martina Žáka.

Peter Kopačka ve své nové pozici vnímá své právnické vzdělání jako velkou výhodu a zároveň výzvu. Důvodem jsou regulace daného segmentu trhu v podobě nejrůznějších norem a daní, které se týkají zacházení s výrobky, jejich označování, prezentace a reklamy. „To vše je třeba dodržovat při zachování nejvyšších etických standardů, kterými jsme našim akcionářům a spotřebitelům zavázáni. Neznám mnoho jiných společností na českém nebo slovenském trhu, které by se potýkaly s podobnou regulační zátěží a složitostí,“ uvedl.

Prioritou nového generálního ředitele BAT Slovensko je, aby při vedení svých slovenských kolegů co nejvíce uplatnil své zkušenosti s řízením profesionálních týmů na mezinárodní úrovni. Chce také pokračovat v dynamickém růstu společnosti, který započal jeho předchůdce Martin Žák.

Na Slovensku společnost BAT v posledních letech úspěšně uvedla na trh všechny nové kategorie nikotinových alternativ a ve dvou ze tří kategorií je lídrem trhu. Zařízení pro zahřívání tabáku glo je na Slovensku nejrychleji rostoucí značkou ve své kategorii, nikotinové sáčky VELO jsou dlouhodobě lídrem v kategorii orálních nikotinových výrobků a stejný úspěch zaznamenaly i elektronické cigarety Vuse.

„Chci udržet trajektorii Slovenska jako stoupající hvězdy mezi 180 trhy, na kterých BAT působí. To znamená umožnit dospělým slovenským uživatelům nikotinových výrobků, aby se jako jedni z prvních na světě seznámili s nejnovějšími technickými inovacemi našich výrobků,“ uvedl k nástupu do funkce Peter Kopačka.

Peter Kopačka pochází ze Slovenska. Vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně a je odborníkem na mediální právo a regulaci tabákových výrobků. Ve svém volném čase rád cestuje, miluje potápění v moři, hru na housle v cimbálové kapele a v poslední době se hodně věnuje fotografování. Nezapomíná ani na procházky se svým malým pudlíkem, který je díky své přátelské povaze oblíbený všude od slovenských až po londýnské kanceláře BAT.

TZ

Zdroj: JOBS NETWORK NEWS“}]] 

Zdroj: B2B NETWORK NEWS

Konference ISP FUTURETEC 2024

Rádi bychom vás pozvali na již 6. ročník nejočekávanější technicky zaměřené konference FUTURETEC, která se bude konat 06. 06. 2024 na Vysočině v hotelu Kraskov.

Číst dále »