Přeskočit na obsah

Policie viní dva lidi ze stamilionových podvodů při obchodech s kryptoměnou

Policie obvinila dva lidi z podvodů s kryptoměnou se škodou v řádu stovek milionů korun. Oběma stíhaným hrozí až deset let vězení. Případ se týká skupiny společností, které zastřešují projekt Platon Life. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej.

Rozsáhlá policejní akce podle mluvčího v uplynulých dnech zahrnovala řadu domovních prohlídek i prohlídek jiných prostor. Soud vzal oba obviněné do vazby.

Případ, na kterém se podíleli pracovníci Finančního analytického úřadu, dozoruje Městské státní zastupitelství v Praze.

„Kriminalisté NCOZ opakovaně doporučují občanům zvýšenou obezřetnost a ostražitost v souvislosti s investicemi finančních prostředků,“ zdůraznil Ibehej.

Platon Life, která funguje od roku 2017, zveřejnila letos 10. června vyjádření, že řádně plní veškeré své závazky vůči všem svým klientům i partnerům. „Dále společnost Platon Life, jakož i její zakladatelé, plní řádně veškeré své finanční a právní povinnosti vyplývající z předmětu podnikání společnosti,“ uvedla. „Společnost i její zástupci poskytují plnou součinnost všem státním úřadům, včetně poskytnutí přístupu k veškerým informacím a údajům,“ doplnila. Spekulace v médiích označila za zjevnou snahu poškodit dobré jméno společnosti a jejích zakladatelů Daniela a Julie Tannerových.

Zdroj: allnews.cz

Zdroj: CRYPTO WORLD NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy