Přeskočit na obsah

Polsko rozšiřuje dobíjecí síť pro elektrická vozidla

Konsorcium dvou polských společností pro elektronickou mobilitu zvítězilo v tendru na instalaci dobíjecích stanic pro elektrická vozidla (EV) na 10 místech na dálnicích a rychlostních silnicích po celé zemi.

Provozovatel rychlonabíjecích stanic Ekoen a výrobce nabíjecích stanic Ekoenergetyka-Polska získali zakázku, kterou vyhlásilo Generální ředitelství pro národní silnice a dálnice (GDDKiA). Pokrývá pronájem pozemků pro dobíjecí stanice na dobu 10 let.

Standardy nabíjení

Každá ze stanic nabídne rychlé nabíjení třemi standardy nabíjení, CHAdeMO, Combo 2 a Type 2, a platební systém využívající kreditní kartu.

„Ve společnosti Ekoen jsme si dali za cíl vytvořit síť nabíjecích stanic, které jsou spolehlivé, snadno použitelné a vždy dostupné,“ řekl Bartosz Kubik, prezident společnosti Ekoen. Věříme, že každý může řídit elektrický vůz, pokud existuje správná infrastruktura. Realizace 10 stanic v oblastech obsluhy cestujících patřících do GDDKiA je dalším krokem k dosažení našeho cíle. Spolehlivé nabíjení je naší prioritou. Fungujeme podle principu: zaparkujete, nabijete, zaplatíte a odjedete, a tím ukážeme, že řízení elektromobilu není dobrodružstvím pro nejodhodlanější řidiče, nese s sebou omezení a stres, ale něco, co může udělat kdokoli.“

Implementace následuje po instalaci prvního nabíjecího uzlu pro elektrická vozidla Ekoen ve městě Zielona Góra v polské provincii Lubusz a oznámení jejích plánů na rozmístění 100 uzlů nové generace po celé zemi v dubnu.

Ekoen tvrdí, že jeho nabíjecí uzly budou klíčem k urychlení elektrické mobility v Polsku i v Evropě, kde se elektromobily vyvíjejí většinou ve městech, ale kde je nedostatek parkovacích míst pro nabíjení, aby sloužily rostoucí poptávce.

Zdroj: smartcitiesworld.net

The post Polsko rozšiřuje dobíjecí síť pro elektrická vozidla first appeared on IOT NETWORK NEWS.

Zdroj: ICT NETWORK NEWS