Přeskočit na obsah

Poptávka po šifrování stoupá, protože 60 % podnikových dat je uloženo v cloudu

Odhaduje se, že poptávka po cloudovém šifrování v letech 2022–2032 vzroste o 30,9 % CAGR. Očekává se, že tržní ocenění vzroste do roku 2022 o 2,4 miliardy USD a do roku 2032 o 34,8 miliardy USD.

Vyplývá to z Future Markets Insight (FMI), podle kterého organizace investují do modernizace strategie ukládání dat s přijetím cloudových technologií pro digitální transformaci. Očekává se, že to povede k růstu na trhu cloudového šifrování.

Rostoucí potřeba ukládat data do veřejných a soukromých cloudových úložišť podněcuje poptávku na trhu. Pandemie také donutila organizace přijmout práci na dálku, což zvýšilo používání digitálních technologií a online sdílení dat. To vedlo k exponenciálnímu nárůstu kybernetických útoků, jako je ransomware, malwarové útoky a phishing.

V důsledku toho podniky přijímají cloudové šifrování, aby chránily svá citlivá data před úniky dat a kybernetickými útoky. Cloudové šifrování zakóduje data převodem dat ve formátu prostého textu na šifrovaný text, který je pro uživatele se zlými úmysly nečitelný, čímž se zabrání narušení dat. Poskytuje podnikům automatizované zabezpečení, sníženou složitost a snížení rizik tím, že nabízí vestavěné bezpečnostní kontroly a nepřetržitou ochranu.

Rostoucí objemy dat vedly k přijetí analýzy velkých dat napříč společnostmi, která je schopna zpracovávat a analyzovat výsledky velkých dat a poskytovat popisné, prediktivní a normativní výsledky. Jedním z největších problémů je však to, jak získat dokonalé zabezpečení velkých dat.

Cloud computing a cloudové úložiště dat napomohly růstu velkých dat. Firmy mohou získat lepší přehled ze svého obrovského množství strukturovaných a nestrukturovaných dat tím, že přijmou analýzu velkých dat v cloudu. Společnosti zpracovávají velké objemy dat a využívají cloud k provádění analýz a zachování jejich důvěrnosti.

S nárůstem dat uložených na serveru cloudového úložiště se hackeři snaží získat přístup k důvěrným datům pomocí serverů organizačního cloudu s pomocí různých technik dekódování. Proto se v organizacích zvýšilo používání pokročilého cloudového šifrovacího softwaru pro dosažení sémantického zabezpečení.

„Vzhledem k tomu, že kybernetická bezpečnost a zabezpečení dat jsou stejně důležité, měly by se podniky zaměřit na vysoké kapitálové investice do cloudového zabezpečení přijetím cloudového šifrování. Šifrování je uznáváno jako špičkový nástroj potřebný ke splnění nových požadavků na ochranu soukromí a mělo by být široce přijato,“ řekl analytik FMI.

Klíčové poznatky:

Podle komponent se očekává, že segment řešení se do roku 2032 rozšíří na 32% CAGR.
Podle modelu služeb se odhaduje, že segment infrastruktury jako služba (IaaS) během prognózovaného období poroste 17,8x.
Na základě velikosti podniku se odhaduje, že segment malých a středních podniků vzroste během hodnoceného období 16,8x.
Pokud jde o odvětví, očekává se, že tržby v segmentu IT a telekomunikací vzrostou v letech 2022 až 2032 na 36,5 % CAGR.
Předpokládá se, že USA budou do roku 2032 držet 71,5 % podílu na severoamerickém trhu cloudového šifrování.
Indonésie se ukáže jako lukrativní kapsa, jejíž tržby do roku 2032 porostou na 43,2 % CAGR.

Zdroj: cloudcomputing-news.net

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy