Přeskočit na obsah

Populární česká anketa o nejlepší kemp roku v novém

Česká anketa Kemp roku se tradičně vyhlašuje každým rokem. Letošek není výjimkou. Pořadatelé se ale tentokrát rozhodli osmnáctému ročníku soutěže vdechnout novou jiskru v podobě nových kategorií a odborné poroty, která z desítek nominantů vybere celorepublikového vítěze. Nový formát chce tímto způsobem přilákat nejen další majitele kempů, ale také nové zájemce o tento druh rekreace.

Zájem o ubytování v kempech je v Česku velký. Některé termíny už jsou v letních měsících beznadějně vyprodané. S rostoucí oblibou zároveň dochází ke zkvalitňování služeb a doprovodných atrakcí či programů. Právě na zvyšující se kvalitu reaguje soutěž Kemp roku, do které se každoročně zapojují desítky takovýchto ubytování.

„Chceme lidem ukázat, že kempy už dávno nejsou jen o noclehu ve stanech a stáncích s langoši. Jejich úroveň šla významně nahoru. Některé lákají návštěvníky na netradiční typy ubytování, jako jsou jurty nebo teepee, jiné zase nabízí zážitkové aktivity či animační programy pro děti. I to jsme v novém formátu naší soutěže zohlednili,” popisuje Adam Gros, CEO webového portálu Dokempu.cz.

V reakci na trh proto Kemp roku přichází s novými kategoriemi jako Skokan roku, Objev roku nebo Malý kemp roku, od kterých si autoři soutěže slibují, že dají větší prostor menším nebo méně známějším ubytováním. V první části budou hlasovat návštěvníci – ti budou stejně jako v minulých ročnících hodnotit kvalitu personálu, celkový dojem kempu a další kritéria.

„Anketa se spustí v červenci. Návštěvníci mohou podpořit své favority hlasováním na internetu až do srpna, kdy vzejdou finalisté regionálních kol, ze kterých porota vybere top desítku. Další měsíc pak bude mít na to, aby našla toho nejlepšího,” vysvětluje průběh soutěže Gros, který sám zasedne v odborné porotě.

V minulém roce se do ankety aktivně zapojilo 89 kempů a rekreačních středisek, celkem však mohlo být hodnoceno více než 1 500 českých a slovenských areálů registrovaných na stránkách Dokempu.cz. Vyhrál zlínský kemp Camping Rožnov, který bodoval zejména kvalitou a širokou nabídkou služeb. Mezi nejlepšími se již tradičně objevila ubytování jako kemp Sedmihorky, kemp Keramika nebo kemp Pecka.

Hlasování v prvním celorepublikovém kole probíhá na webu Dokempu.cz až do 31.8.2022.

TZ

Zdroj: KANKRY

Generated by Feedzy