Přeskočit na obsah

Poskytovatel peněženky Ledger uvádí na trh krypto debetní kartu

Poskytovatel kryptoměnové peněženky a infrastruktury Ledger představil novou debetní kartu, která uživatelům umožňuje nakupovat zboží a služby pomocí jejich digitálních aktiv, což potenciálně otevírá dveře širšímu přijetí krypto platebních služeb.

Karta Crypto Life, známá také jako „CL“, byla představena na konferenci Op3n, která se koná dvakrát ročně. Debetní karta je propojena s Ledger Live, desktopovou a mobilní aplikací, která uživatelům Ledgeru umožňuje nakupovat, swapovat a sázet kryptoměny. Karta CL podporuje několik kryptoměn, včetně bitcoinu (BTC), etheru (ETH) a stablecoinů USD Coin (USDC) a Tether (USDT).

Držitelé karet mají možnost okamžitě převést své krypto na fiat za účelem utrácení a také získání úvěrové linky pomocí svých digitálních aktiv jako kolaterálu. Druhá možnost dává držitelům karet možnost používat svou debetní kartu, aniž by museli prodávat své krypto. Uživatelé mohou také vkládat své výplaty a vybrat si, jaké procento svých příjmů chtějí převést na BTC a ETH.

Spuštění karty CL je naplánováno na první čtvrtletí roku 2022 pro uživatele ve Spojeném království, Francii a Německu, po kterém bude ve druhém čtvrtletí uvedena na trh ve Spojených státech.

Vpád Ledgeru na trh debetních karet následuje po strategickém obratu na trh decentralizovaných financí neboli DeFi. Společnost, která je známá svými hardwarovými peněženkami Ledger Nano S a Nano X, v červnu letošního roku uzavřela kolo soukromého financování ve výši 380 milionů dolarů, čímž se její celkové ocenění vyšplhalo na 1,5 miliardy dolarů.

Platby jsou velmi propagovaným, ale nedostatečně využívaným případem krypto ekonomiky. Zdá se však, že se to nyní pomalu mění, když hlavní hráči, jako je Mastercard, vstoupili do prostředí kryptoplateb. Mezitím poskytovatel kryptoplateb BitPay nedávno uzavřel partnerství s rozšířením prohlížeče a peněženky MetaMask, aby poskytl platební bránu desítkám milionů nových uživatelů.

Zdroj: cointelegraph.com

Zdroj: CRYPTO WORLD NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS