Přeskočit na obsah

Prague Champs: Fanoušci League of Legends zaplnili O2 universum

Pozici české jedničky na unikátním offline turnaji potvrdili domácí Entropiq, kteří v napínavém finále porazili Dynamo Eclot 3:1.

Naplněná libeňská hala o víkendu sledovala napínavé klání těch nejlepších esportových týmů u nás. Turnaj Prague Champs přinesl do Česka poprvé v historii turnaj v League of Legends světového formátu. Na tři tisíce fanoušků fandily svým oblíbeným hráčům, kteří se utkali na obří 22metrové stagi s pohyblivými LED obrazovkami. Unikátní trofej pro vítěze a největší podíl ze dvousettisícového prize poolu si po zásluze odnesli Entropiq. V následném exkluzivním showmatchi ale ani oni nestačili na francouzský celek GamersOrigin.

Pražský profesionální esportový tým Entropiq potvrdil roli nejlepšího českého League of Legends celku. I když v úvodu finálové série zaostával za Dynamem Eclot, první mapu s přehledem ovládl. Ve velmi vyrovnané druhé hře naopak slavili vítězství Dynamo Eclot. Pak už je ale Entropiq prakticky k ničemu nepustili, a došli si pro zasloužené vítězství 3:1.

Prague Champs: konečné výsledky

1. místo Entropiq, výhra 100 000 Kč
2. místo Dynamo Eclot, výhra 50 000 Kč
3.-4. místo eSuba a Sinners, výhry 25 000 Kč
Vítěz exkluzivního showmatche: GamersOrigin, výhra 100 000 Kč

Entropiq díky svému vítězství získali největší podíl z prize poolu. Šek na 100 000 korun převzali z rukou zástupců společností Mastercard a Komerční banka, které celý event Prague Champs pořádaly. Společně taky přímo na Prague Champs představily novou limitovanou sérii platebních karet s designy hrdinů ze hry League of Legends.

„V Česku a na Slovensku vzniká kolem esportu poměrně silná komunita, která je velmi technologicky inovativní a moderní způsoby placení jsou pro ni už naprosto přirozené. Chtěli jsme těmto fanouškům proto přinést taky něco navíc,“ řekl generální ředitel společnosti Mastercard pro Českou republiku a Slovensko Michal Čarný. „Turnajem Prague Champs navazujeme na naše globální partnerství s Riot Games a přinášíme fanouškům League of Legends unikátní zážitek. Po tomto víkendu je jasné, že zájem o esport je na vzestupu nejenom na globální úrovni, ale taky u nás,“ doplnil Čarný.

Členka představenstva Komerční banky Jitka Haubová okomentovala turnaj Prague Champs takto: „Esport je o hraní her. Ale nejenom to, je taky o vytváření komunity, strategii a o těch nejnovějších technologiích. Je to zábava, která spojuje a je schopná naplňovat haly. I to je důvod, proč spolu s Mastercard spoluorganizujeme tento event a vydáváme speciální edice debetních karet s designy League of Legends. Fanouškům tak nabízíme nejenom možnost mít své oblíbené hrdiny u sebe v peněžence, ale také spoustu dalších výhod.“

Napínavou podívanou sledovala v O2 universu na 3 tisíce fanoušků League of Legends. Další se pak dívali na všechna víkendová klání na Twitch kanále Petra „Xnapyho“ Jiráka. Stream trval přes 20 hodin, za víkend vysílání zaznamenalo přes 200 tisíc zhlédnutí a finálový zápas Dynamo Eclot vs. Entropiq sledovalo zároveň skoro 5 a půl tisíce diváků.

Prague Champs: výsledky všech zápasů

1. semifinále Dynamo Eclot vs. Sinners 3:1
2. semifinále Entropiq vs. eSuba 3:1
Finále Entropiq vs. Dynamo Eclot 3:1
Showmatch GamersOrigin vs. Entropiq 3:1

Šampioni z Entropiq získali taky unikátní trofej, kterou speciálně pro Prague Champs navrhl a vytvořil přední český designér Roman Kvita. Dvacetikilový pohár ve tvaru pochodně je doslova prodchnutý symbolikou ze světa LoL. Skleněné a nerezové pláty například svým tvarem i barvami odkazují na jednotlivé šampiony ze hry.

S velkým apetitem dorazil z Francie na Prague Champs zkušený tým GamersOrigin. Jeho hráči se před turnajem netajili jednoznačnými ambicemi i ten nejlepší tuzemský tým porazit. Showmatch proti Entropiq nabídl mnoho vyrovnaných a napínavých momentů, kdy byli domácí ve často vedení. Nakonec se ale Francouzům podařilo Entropiq udolat 3:1 a ze zápasu si dovezli výhru 100 000 korun.

Event Prague Champs ale nebyl jenom o samotném turnaji a zápasech před naplněnou arénou. Tisíce fanoušků přišly i proto, aby se mohli osobně potkat se svými oblíbenými hráči a požádat je o autogram. V rámci doprovodného programu v gamingovém expu se na meet & greet s jednotlivými týmy stály dlouhé fronty. Stejně velký zájem byl taky o fotku s některým ze známých influencerů a streamerů.

TZ

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy