Přeskočit na obsah

Předplatitelé Twitter Blue nyní mohou do aplikace nahrávat 2hodinová videa

Dlouho se to očekávalo, ale až nyní Twitter potvrdil, že odběratelé Twitter Blue – všech 650 tisíc – mohou do aplikace nahrávat videa dlouhá až dvě hodiny.

Twitter oznámil: „Odběratelé mohou nahrávat videa dlouhá až 2 hodiny (1080p) na twitter.com a Twitter pro iOS. Předplatitelé mohou na Android nahrávat videa dlouhá až 10 minut. Pokud nejste odběratelem Twitter Blue, stále můžete na jakoukoli platformu nahrávat videa dlouhá až 140 sekund.“

Je zde tedy poměrně velký rozdíl – kapacita pro nahrávání jen něco málo přes 2 minuty pro bezplatné uživatele, ale nahrávání v délce filmu pro platící předplatitele.

Což je asi tak, jak to má být. I když je zřejmé, že delší nahrávací kapacita zatím předplatitele Twitter Blue příliš nelákala, vzhledem k tomu, že Twitter přidal hodinové nahrávání do nabídky Twitter Blue již v prosinci, a zatím jen asi 0,3 % uživatelů Twitteru si předplatilo balíček za 8 dolarů měsíčně.

Ale také je třeba vzít v úvahu, že 80 % uživatelů Twitteru do aplikace nikdy nic nepřidává. Twitter potřebuje pouze přimět malé procento aktivních uživatelů, aby zaplatili a začali zveřejňovat delší klipy, aby to bylo přínosné, alespoň do určité míry.

Se jmenováním výkonné ředitelky NBCU Lindy Yaccarino novou generální ředitelkou společnosti se zdá, že Twitter také usiluje o to, aby se více zaměřil na videoobsah, přičemž nová show Tuckera Carlsona na Twitteru je potenciálně jen první z nové řady exkluzivních přírůstků videoobsahu.

Šéf Twitteru Elon Musk už dlouho mluvil o tom, že Twitter soutěží s YouTube o talenty na video, a možná, s využitím zkušeností Yaccarino s budováním předplacené televizní služby (Peacock), se společnost nyní bude snažit to skutečně prosadit a dostat videoobsah v aplikaci do popředí.

To nebude snadné a motivace k tomu, aby tvůrci do aplikace zveřejňovali exkluzivní obsah, zatím opravdu neexistuje. Pokud však Twitter dokáže zavést nový program sdílení příjmů – další prvek, o kterém Musk mluvil –, pak by mohla existovat schůdnější cesta vpřed, jak přivést do aplikace více diváků a vytvořit reklamní příležitosti.

I když zásah publika není věc, která inzerenty právě teď drží dál od Twitteru. Twitter od doby, kdy ho převzal Musk, ztratil přibližně 50 % svých nejlepších inzerentů kvůli obavám z jeho přístupu ke „svobodě projevu“ a obsahu a uživatelů, kterým umožňuje zůstat v aplikaci aktivní.

Inzerenti nechtějí, aby se jejich propagace objevovaly spolu s urážlivým materiálem, zatímco Twitter také umožňuje, aby reklamy podléhaly komunitním poznámkám, kde mohou uživatelé vyvrátit tvrzení v nich uvedená – což také podle Muska vedlo ke ztrátě části velkých utrácejících.

S ohledem na tento nedávný vývoj na Twitteru nemusí záležet na tom, zda dokáže vybudovat pro video publikum – ale obecně platí, že pokud máte dostatečně velký dosah, inzerenti vás budou následovat bez ohledu na vnímaná rizika.

Yaccarino má také mnohem více zkušeností v oblasti videa než Musk a mohla by se pokusit posunout Twitter tímto směrem, což je pravděpodobně další klíčový prvek jejího jmenování.

Ať už přijde cokoli, zdá se jasné, že video bude hrát větší roli, a delší nahrávání je dalším kouskem této skládačky, který by mohl pomoci změnit chování uživatelů.

Zdroj: socialmediatoday.com

 

Zdroj: B2B NETWORK NEWS

Generated by Feedzy