Přeskočit na obsah

Průzkum: 27% podpora pro Bitcoin jako zákonného platidla v USA

Podle průzkumu výzkumné a analytické firmy YouGov 11% respondentů „silně podporuje“ myšlenku, že by Bitcoiny měly být ve Spojených státech používány jako zákonné platidlo, a dalších 16% respondentů by to „do určité míry“ podpořilo.

Průzkum na vzorku 4 912 amerických obyvatel, naznačil, že tento návrh podporuje větší počet demokratických respondentů než republikánů. Přibližně 29% demokratů uvedlo, že buď silně, nebo spíše podporuje uznání BTC jako zákonného platidla ve srovnání s 26% republikánů.

Jak se dalo očekávat, mezi mladými generacemi je větší podpora. Respondenti ve věku 25 až 34 let vysoce podporují BTC jako zákonné platidlo, 44% odpovědělo pro. Téměř tolik ze starších ročníků ve věku 57 až 75 let se však proti této myšlence ostře postavilo (43%), přičemž pouze 11% návrh podpořilo.

Zjištění ukazují, že příjem má významný vliv na přístup jednotlivce ke kryptoměnám, přičemž respondenti, kteří vydělají více než 80 000 USD ročně, mají dvakrát větší pravděpodobnost podpory Bitcoinu jako zákonného platidla (21%) než ti, kteří vydělávají méně než 40 000 USD (11%).

Účastníci, kteří vydělávají méně než 40 000 dolarů, jsou také skupinou, která se proti této myšlence nejvíce staví.

Průzkum se odehrál na pozadí kontroverzního Bitcoinového zákona v Salvadoru, který nedávno vstoupil v platnost.

Zákon byl navržen prezidentem Nayibem Bukelem a byl schválen salvadorským parlamentem v červnu navzdory odporu mezinárodního společenství a 70% obyvatel Salvadoru, kteří vyjádřili nesouhlas s legislativou v průzkumu na začátku září.

Zdroj: cointelegraph.com

Zdroj: CRYPTO WORLD NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS