Přeskočit na obsah

Průzkum: Každodenní zálohování je standardem

Průzkum Každodenní zálohování je standardem

Acronis představil výsledky dotazování, které provedl na svém každoročním setkání se svými českými a slovenskými partnery. Všichni oslovení prodejci svým zákazníkům dnes doporučují zálohovat minimálně každý den, ale raději častěji, a rovněž registrují stále větší zájem o přesun zálohování do SaaS modelu.

Během posledních dvou let muselo mnoho organizací posílit svou IT infrastrukturu a spoléhat se více na online procesy. Toho využívají kybernetičtí útočníci, kteří častěji napadají kritickou infrastrukturu a data, přičemž mohou způsobit mnohem větší škody než kdy dříve. Organizace se snaží chránit před zero-day a jiným zákeřnými útoky nejen častějším zálohováním, ale také sofistikovanější kybernetickou ochranou, která integruje antimalware, ochranu koncových zařízení, skenování zranitelností a ochranu elektronické pošty.

Nejzajímavější údaje z dotazování:

  • 27 % prodejců doporučuje kontinuální zálohování, 5 % každou hodinu a 68 % každý den. Méně časté zálohování nedoporučuje žádný partner;
  • 65 % partnerů uvedlo, že nejvíce jejich zákazníci přesouvají do SaaS služeb právě zálohování.
  • Investice do kybernetické bezpečnosti obecně rostou – za posledních 12 měsíců vzrostly podle 77 % partnerů, podle dalších 9 % partnerů dokonce výrazně. Podle 14 % zůstaly stejné.

Acronis„Stále více koncových uživatelů IT si v současnosti neví rady se zajištěním kybernetické ochrany vlastními silami, a proto hledají jiné možnosti včetně přechodu na model bezpečnosti jako služby (SaaS),“ řekl Štěpán Bínek, zodpovědný za prodej cloudových řešení Acronis ve společnosti ZEBRA SYSTEMS. „Naši MSP prodejci registrují rostoucí zájem o poskytování služeb IT bezpečnosti, přičemž mohou zájemcům nabídnout nejširší portfolio služeb kybernetické ochrany na trhu v rámci platformy Acronis Cyber Protect Cloud.”

Zdroj: CLOUD & BACKUP NETWORK NEWS

Generated by Feedzy