Přeskočit na obsah

Radka Lang bude za MSD řešit veřejnou politiku zdravotnictví v Evropě

Dosavadní šéfka pro styk s veřejnou správou v jedné z největších světových farmaceutických společnosti – MSD Česká republika – Radka Lang bude nově řešit veřejnou politiku v regionu střední a východní Evropy, Balkánu, ale i Řecka a Portugalska. Od letošního podzimu zastává post ředitelky pro veřejnou politiku v této oblasti.

„Je to velká změna – místo jedné budu nyní mít na starosti patnáct evropských zemí. Jedním z mých hlavních úkolů bude se zasazovat o odstranění nerovností mezi východem a západem v oblasti lékových politik. Prioritou v nynějším postcovidovém období je postupné budování odolnějších a zdravějších zdravotních systémů, což je úloha nejen farmaceutického průmyslu, ale celého zdravotnického ekosystému,“ říká Radka Lang, která bude nově reprezentovat MSD i v pracovní skupině pro střední Evropu v organizaci EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations). Její původní místo ve farmaceutické společnosti MSD bude prozatímně zastávat Jakub Zadák, který ve firmě působí jako ředitel pro přístup na trh.

Lang opouští českou pobočku MSD po třech letech, kdy působila jako ředitelka pro vztahy s veřejností. „Uplynulé tři roky byly nesmírně přínosným obdobím mé kariéry, ve kterém jsem měla možnost stát se součástí farmaceutického průmyslu a zdravotnického systému. Naplňovalo mě zasazovat se o lepší a včasnější přístup k lékům pro české pacienty a mým cílem také bylo, aby se MSD stala dobrým partnerem veřejného sektoru. Věřím, že se tyto zkušenosti podaří zúročit i v mé další roli,“ dodává Radka Lang, která před angažmá v MSD vedla mimo jiné divizi Public Affairs v největším poradenském PA uskupení společnosti Grayling. Svou kariéru zahájila na Ministerstvu zahraničí České republiky v oddělení OSN a vystudovala King’s College v Londýně v oboru geopolitika a bezpečnost.

TZ

@RadekVyskovsky

Zdroj: JOBS NETWORK NEWS

Zdroj: B2B NETWORK NEWS

Generated by Feedzy