Přeskočit na obsah

Recenze: Projektor LG CineBeam LED Real 4K UHD HU70LS

LG CineBeam LED Real 4K UHD HU70LS AVERIA TECHLAB

Vyzkoušeli jsme výkonný projektor LG CineBeam, model HU70LS, s inovativní LED technologií, 4K UHD rozlišením a kontrastním poměrem 150 000 : 1. A bylo na co koukat…

LG CineBeam LED Real 4K UHD HU70LS

Po rozbalení krabice s projektorem máte k dispozici projektor, napájecí adaptér s kabelem a ovladač. Také rychlý zjednodušený návod. Připojení a ovládání projektoru je velmi rychlé a intuitivní. Projektor jede během pár vteřin. Co se týká životnosti, výrobce uvádí 30000 hodin při vysokém jasu. Tolik času jsme na testování neměli, takže věříme.

LG CineBeam LED Real 4K UHD HU70LSProjektor by měl být od zdi nebo plátna vzdálen od 2,7 m do 3,4 m. Zkoušeli jsme i o něco blíž a bez problémů.

Projektor LG CineBeam LED Real 4K UHD nabízí rozlišení 3840 x 2160 pixelů, tedy přibližně čtyřikrát větší než klasické Full HD. Projektor zvládne promítat obraz ve velikosti až 140 palců, přesněji řečeno, minimální úhlopříčka obrazu je 152,4 cm a maximální pak 355,6 cm. V případě použití maximální velikosti obrazu tedy dostává pojem “domácí kino” zcela nový rozměr.

Poměr stran obrazu lze nastavit v režimech: 16:9 / Originál / 4:3 / Svislý zoom.

Projekce probíhá s využitím technologie DLP. Jako zdroj světla požívá projektor LED diody, díky kterým je poměrně malý a má nižší spotřebu.

LG CineBeam LED Real 4K UHD HU70LS

4kanálové LED

LG CineBeam LED Real 4K UHD HU70LSCo se týká LED, je zde použita nová 4kanálová bezkolečková technologie od společnosti LG, která využívá samostatné barvy RGB a dynamickou zelenou. Dynamická zelená upravuje jas a tón barev a projektor tak dosahuje zářivějšího obrazu, než mají tradiční projektory. Bezkolečková technologie Wheel-less LED zase odstraňuje vady tradičních projektorů, jako je změna barev LCD a duhový efekt DLP. Barvy jsou pak syté a obraz živý.

Z dalších použitých technologií je třeba zmínit ještě HDR 10 s dynamickým mapováním tónů a TruMotion, které zajišťují syté živé barvy, resp. mnohem plynulejší animaci.

Zvuk

Projektor má integrované reproduktory a nabízí 3W + 3W Stereo zvukový výstup s podporou Dolby Surround, DTS-HD, Clear Voice lll a kompatibilitu s Dolby Atmos. Zvuk byl při testování čistý a jasný.

Konektivita

LG CineBeam LED Real 4K UHD HU70LSK dispozici jsou 2 HDMI konektory, 2x USB-A, USB-C, S/PDIF, RJ-45 a výstup na sluchátka. Projektor nabízí také Wi-Fi a Bluetooth. Přes USB můžete připojit myš, klávesnici nebo herní ovladač.

Projektor používá operační systém webOS 4.5 s funkcí „Zero Step Previews“. Můžete si tedy užívat televizní pořady a filmy prostřednictvím jednoduchého připojení k Wi-Fi.

LG logoK projekci obsahu z chytrých zařízení na velké promítací plátno se využívá technologie Miracast. Projektor můžete ale i spárovat s libovolným zvukovým zařízením vybaveným připojením Bluetooth, anebo také propojit se systémem iOS.

Hodnocení

Za AVERIA TECHLAB udělujeme projektoru LG CineBeam LED Real 4K UHD HU70LS 4 hvězdy z 5 možných, a to za jednoduché ovládání, dokonalý živý 4K obraz, syté barvy, použité technologie, konektivitu a funkce. Jedinou “chybičku” pro nás představoval poměrně krátký napájecí kabel.

LG CineBeam LED Real 4K UHD HU70LS

Generated by Feedzy