Přeskočit na obsah

Reno experimentuje s blockchainem pro vytváření záznamů budov

Město Reno v Nevadě oznámilo pilotní program, který využívá technologii blockchain k vytváření a ukládání digitálních kopií historických záznamů budov.

Reno tvrdí, že jeho Biggest Little Blockchain je první blockchainová platforma provozovaná městem a zaměřená na obyvatele v USA. Pokud se osvědčí, Reno doufá, že rozšíří rozsah platformy a přinese do sítě více procesů, jako je pravidelná údržba, povolování a licencování.

Systém prvních záznamů

Historický registr města Reno bude prvním systémem záznamů na technologické platformě.

Blockchain aplikace, vytvořená BlockApps, vytváří jedinou účetní knihu, která dokumentuje po sobě jdoucí transakce v určeném procesu. Tento pilotní projekt, který je pro město zdarma, nesouvisí s bitcoiny ani žádnou jinou kryptoměnou.

Jakmile bude technologie později v létě spuštěna, veřejnost a všechny příslušné městské odbory budou mít přístup ke stejnému záznamu prostřednictvím online platformy, což zajistí jasnost a transparentnost.

Technologie blockchain navíc vytváří a ukládá záznamy, které nelze ztratit ani změnit, což poskytuje zvýšenou odpovědnost vlády vůči veřejnosti.

„Jsem nadšená, že Biggest Little Blockchain předvádí užitečnost blockchainové technologie pro všechny obyvatele Rena,“ řekla Hillary Schieve, starostka. „Občané si od své vlády zaslouží transparentnost a odpovědnost a tento nový pilotní projekt umožňuje každému obyvateli Rena snadný přístup k informacím a je tak vhodné, že začínáme s historickými budovami, které jsou srdcem a duší naší komunity.“

Podle BlockApps je na rozdíl od jiných známých blockchain aplikací nebo jiných veřejných sítí jeho platforma Strato účelově vytvořena pro trvalé vedení záznamů a není významným zdrojem spotřeby energie ani emisí skleníkových plynů. Platforma zjednodušuje sdílení dat a spolupráci v rámci systémů, které byly jednou zprovozněny.

The City of Reno’s Register of Historic Places byl založen jako oficiální seznam nemovitostí považovaných za historicky významné a hodné ochrany v roce 1993. Místní registr pomáhá při zachování exteriéru staveb a tím i zachování celkového komunitního charakteru a smyslu pro místo.

Pokud by majitelé pozemků a developeři chtěli provést změny na budovách v registru historických památek, mohou si vyžádat „Certifikáty vhodnosti“ (CoA) pro navrhovanou údržbu nebo doplnění historických nemovitostí.

Tento projekt je první, kdy budou mít obyvatelé Rena přístup k informacím a možnost zkontrolovat stav změn historických budov pouhým kliknutím.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy