Přeskočit na obsah

Rohlik Group vykázala meziroční růst obratu o 53 % na 12 mld. Kč

Česká společnost Rohlik Group, zaměřená na on-line prodej potravin, vykázala za minulý finanční rok, trvající od loňského května do letošního dubna, obrat zhruba 12 miliard korun (490 mil. eur), meziroční růst činil 53 procent. Firma vyřídila kolem deseti milionů objednávek, má přibližně milion aktivních zákazníků, proti předchozímu účetnímu období jich přibylo zhruba 250.000. Společnost to uvedla na svém webu.

Rohlik Group působí kromě České republiky v Maďarsku, Rakousku a Německu. V následujících týdnech vstoupí na italský a rumunský trh, dále se letos plánuje rozrůst do Španělska. Na třech posledně zmíněních trzích bude působit pod novou značkou Sezamo. Ve stávajících zemích zůstane pod dosavadními jmény, tedy Rohlik v tuzemsku, Kifli v Maďarsku, Gurkerl v Rakousku a Knuspr v Německu. Na německý trh vstoupila loni, a to v Mnichově a Frankfurtu, letos chce přidat Hamburk.

„V Německu jsme během půl roku otevřeli dva sklady, to jsme před tím nikde jinde neudělali,“ řekl šéf českého Rohliku Olin Novák. V Německu firma podle něj dosáhla 4000 objednávek za den, což hodnotí jako „famózní číslo“. „Takto rychlý růst jsme neměli v žádné jiné zemi,“ doplnil.

Uplynulý finanční rok byl podle zakladatele společnosti Tomáše Čupra jedním z nejvíce růstových, po uvolnění protiepidemických opatření se neprojevilo zpomalení zájmu. Čupr připomněl, že český trh je od roku 2018 ziskový a i další stávající trhy by se mohly v nadcházejícím účetním roce do zisku dostat.

Novák řekl, že snahou bude mimo jiné rozšiřovat sortiment vlastních značek, které umožňují nabízet zboží i v době vysoké inflace za nejnižší ceny. „V privátních značkách jsme šli primárně po kategoriích, které jsou pro cenově citlivé zákazníky nejzásadnější,“ uvedl. Například každé druhé prodané mléko je od vlastní značky Miil. Zákazníkům Rohlik.cz brzy pod vlastní značkou nabídne zrnkovou kávu, některé položky ze suchých potravin a také krmivo pro zvířata. Letos firma podle Nováka otevře nový sklad v Chrášťanech u Prahy, který bude plně automatizovaný.

Společnost Rohlik Group vznikla v roce 2014. Stala se prvním českým jednorožcem, tedy firmou s hodnotou přes miliardu amerických dolarů.

Zdroj: allnews.cz

Zdroj: B2B NETWORK NEWS

Generated by Feedzy