Přeskočit na obsah

Rostelcom chce zpečetit akvizici Megafonu

Ruský mobilní operátor Rostelcom má údajně zájem získat Megafon. CNews píše, že potenciální obchod se projednává na vládní úrovni.

Státem vlastněný Rostelcom již vlastní jiného ruského mobilního operátora Tele2 a je jediným akcionářem společnosti. Megafon, původně založený v roce 1993 a nyní vlastněný holdingem Alishera Usmanova (USM), je jedním z největších telekomunikačních operátorů v Rusku.

Podle zprávy by potenciální akvizice Megafonu mohla stát Rostelcom 616 miliard rublů (8,7 miliardy dolarů), přičemž článek cituje analytika Finamu Leonida Delitsyna.

Podle USM Rostelcom projevil v minulosti zájem o koupi společnosti. CNews uvádí, že Rostelecom získal souhlas úřadů ke koupi Megafonu na konci loňského roku.

Ocenění potenciální transakce však může být ovlivněno plány Veonu prodat svůj ruský podnik VimpelCom. Ruská vláda se nedávno postavila proti této dohodě a poslala ji zpět k revizi.

Plány Veonu na prodej VimpelCom jsou považovány za klíčový nástroj, protože Delitsyn poznamenává, že v současné době je vhodná doba pro nákup operátora, protože nedostupnost telekomunikačního zařízení snižuje náklady na aktiva.

V loňském roce Rostelcom spustil arktické datové centrum v Murmansku v Rusku, což bylo podle společnosti její první zařízení postavené v arktické zóně Ruska. Nachází se v Murmanské oblasti, v nejzazší severozápadní části země poblíž Finska.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy