Přeskočit na obsah

Rusko proniká do videoherních komunit, varuje prezident Microsoftu

Podle prezidenta technologické společnosti Microsoft se ruské zpravodajské služby snaží pronikat do videoherních komunit. Proč se tak děje?

Ruské zpravodajské služby ve videoherních komunitách?

Prezident Microsoftu, Brad Smith, nedávno varoval na summitu světové ekonomiky v Semaforu, že ruské zpravodajské služby se snaží proniknout do videoherních komunit, aby sdílely informace. Podle Smitha to není nic nového, protože organizace již dlouho využívají herní komunity ke komunikaci o plánech a sdílení informací.

Zprávy o ruských pokusech proniknout do videoherních komunit se zvýšily poté, co byly na serveru Minecraft Discord zveřejněny citlivé informace z Pentagonu. Smith uvedl, že státem podporovaní herci se snaží proniknout do videoherních komunit, aby mohli sdílet informace.

Smith zdůraznil, že videohry samy o sobě nejsou nebezpečné a nevedou k smrti v reálném světě. Je však důležité si uvědomit, že komunity hráčů vytvářejí příležitosti pro sdílení informací. Jeho tým pro analýzu digitálních hrozeb zaznamenal pokusy ruských herců proniknout do některých herních komunit a informoval o tom vlády.

Obrázek: canva.com