Přeskočit na obsah

Rusko zavádí digitální infrastrukturu pro inteligentní leasing

Moskevské Smart Driving Labs (SDL) a AzurDrive spustily flotilu více než 500 propojených vozů, které spojuje jediná digitální infrastruktura. Údaje o pohybu, přestupcích a způsobech řízení každého jedoucího klienta jsou automaticky přenášeny do leasingové společnosti a lze je použít k výpočtu jednotlivých tarifů.

Flotila se má stát základem rozsáhlé implementace programů inteligentního leasingu v Rusku. Podle SDL využití technologií IoT, satelitní navigace, telemetrie a velkých dat sníží měsíční platby individualizací přístupu k řízení rizik.

Bezpečnost jízdy

Inteligentní leasing od AzurDrive je integrován s připojenou automobilovou platformou SDL, která umožňuje dálkovou diagnostiku technického stavu automobilů, hodnocení bezpečnosti jízdy, sledování polohy vozidel a jejich vjíždění a vystupování z určitých lokací.

Společnosti plánují do roku 2022 zvýšit velikost připojeného vozového parku na 3 000 vozů.

Data platformy propojeného automobilu umožňují pronajímateli sledovat a analyzovat pohyby pronajatých vozů a informace o překročení rychlosti a náhlých manévrech.

Během testování systému AzurDrive provedla SDL studii porovnávající data propojených vozů s průměrnými ukazateli jejího vozového parku. SDL uvádí, že experiment ukázal, že řidiči, kteří věděli, že jejich chování na silnici je sledováno, mají mnohem menší šanci dostat pokutu a stát se účastníky nehody.

Automatizace je implementována integrací platformy SDL se systémem bodování a správy vozového parku AzurDrive. Údaje o pohybech, porušeních a způsobech řízení každého klienta jsou automaticky předávány leasingové společnosti a lze je použít k výpočtu jednotlivých tarifů.

Protože je řešení laboratoře akreditováno všemi významnými pojišťovacími společnostmi, provádí se výpočet pojištění Casco a zohlednění slevy za použití telematiky pro každého klienta individuálně.

“Tento nástroj výrazně zvyšuje transparentnost vztahu mezi pronajímatelem a [řidičem] klientem, snižuje náklady na správu vozového parku a pojištění a také vám umožňuje agregovat velká data pro individuální bodování,” řekla Světlana Kalganova, ředitelka technologie a procesů na AzurDrive. “To vše přímo nebo nepřímo vede k vyřešení hlavního problému vývoje leasingu v Rusku – dostupnosti pro masového spotřebitele.”

AzurDrive tvrdí, že další výhodou pro komerční zákazníky je, že získají přístup ke strukturovaným datům z platforem SDL a AzurDrive, které lze analyzovat pomocí nástrojů v mobilní aplikaci a webovém rozhraní.

Řešení SDL se také používají k zajištění bezpečnosti flotily AzurDrive. Každý vůz je například vybaven autonomními vyhledávacími zařízeními a systémy prevence krádeží na dálku. Dispečink SDL nepřetržitě monitoruje bezpečnost automobilů.

V případě krádeže mohou zaměstnanci SDL i AzurDrive najít a vrátit auto ve spolupráci s policejní pomocí nebo jinými službami rychlé reakce.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS