Přeskočit na obsah

Sada gramofonu ikonické řady Miracord a aktivní reprosoustavy

Limitovaná sada gramofonu a aktivní reprosoustavy Elac nabízí komplexní a velmi elegantní řešení ozvučení domácnosti bez potřeby dalších specializovaných audio zařízení, jako je zesilovač nebo gramofonový předzesilovač. Instalace celé sady, včetně propojení s televizorem a nastavení reprodukce přes Bluetooth, je otázkou několika minut.

Reprosoustava Elac ConneX DCB41

Kompaktní policová reprosoustava Elac ConneX DCB41 konceptu vše v jednom produkuje vysoce kvalitní Hi- Fi zvuk a kombinuje moderní design s vynikajícím řemeslným provedením hodným tohoto německého výrobce, jehož nejvyšší modely stereo sad přesahují milionovou hranici. Elegantní provedení s matně lakovanou přední částí ozvučnice a odnímatelnými látkovými mřížkami se hodí do jakéhokoli moderního interiéru.

Basový reproduktor reprosoustavy s vysokým zdvihem membrány zajišťuje uvolněný přednes v celém kmitočtovém rozsahu s přesně definovanými středy. Vlnovod výškového reproduktoru optimalizuje směrovou charakteristiku reprosoustavy Elac ConneX a posílá akustickou energii přesně tam, kde je potřeba. Provedení výdechu basreflexu v podobě písmene „S“ minimalizuje hluk způsobený prouděním vzduchu.

Uvnitř jednoho z reproduktorů jsou vestavěny dva zesilovače Class D s výkonem 50 Wattů, a také vstupní konektory pro celou řadu komponent. Příznivci kvalitního filmového stereo zvuku nebo hráči mohou využít HDMI a USB rozhraní, k němuž lze přímo připojit televizor, herní konzole nebo počítač. Vlastníci rozsáhlých hudebních sbírek na CD discích mohou svůj CD přehrávač zapojit například k optickému vstupu a díky Bluetooth rozhraní lze Elac ConneX využít i pro poslech hudby streamované prostřednictvím některé z internetových služeb. Při poslechu přes Bluetooth je pro dosažení vysoké kvality k dispozici protokol AptX. A pro Miracord 50 zůstává stále volný linkový vstup, u nějž lze volitelně aktivovat i phono předzesilovač využitelný pro gramofon s MM přenoskou.

Přepínat jednotlivé vstupy, ovládat hlasitost, párovat reprosoustavu s dalším Bluetooth zařízením a při této formě poslechu také ovládat přehrávání (zastavovat či přeskakovat skladby) lze pomocí standardně dodávaného dálkového ovladače. Ten umožňuje navíc zapnout i speciální Elac Bass XBass Enhancer, který posiluje a optimalizuje reprodukci hlubokých tónů. Při připojení k televizoru pomocí HDMI se hlasitost řídí automaticky pomocí dálkového ovladače televize.

Gramofon Elac Miracord 50

Druhou část limitované sady tvoří gramofon ikonické řady Miracord, kterou představil Elac světu již v roce 1947. Miracord 50 je navržen jako univerzální gramofon dodávaný v kompletním sestavení a nastavení. Díky vestavěnému předzesilovači ho lze připojit téměř k jakémukoli dalšímu zařízení, jako je výkonový zesilovač, aktivní reprosoustava či přenosné reproduktory s linkovým vstupem.

Jeho lesklé černé šasi vychází z vyšších modelů a je konstruováno tak, aby minimalizovalo přenos hluku způsobeného vibracemi a zpětnou vazbou. O plynulou rotaci hliníkového talíře rychlostí 33 nebo 45 otáček za minutu se stará řemínkový pohon a optimální přítlačnou sílu, zejména při použití jiného typu přenosky, lze korigovat pomocí protizávaží umístěného na konci raménka. Funkce Antiskating umožňuje plynulé nastavení míry kompenzace dostředivé síly působící při otáčení talíře na hrot přenosky. Gramofon je standardně vybaven MM přenoskou AudioTechnica AT91.

Limitovaná sada aktivní reprosoustavy Elac ConneX v imitaci černé dýhy a gramofonu Elac Miracord 50 je na našem trhu k dostání za doporučenou koncovou cenu 19 990 Kč.

TZ

Zdroj: KANKRY

Generated by Feedzy