Přeskočit na obsah

Samsung Electronics chystá velké investice, aby dosáhl uhlíkové neutrality

Jihokorejský elektronický gigant Samsung Electronics investuje do roku 2030 přes sedm bilionů wonů (zhruba 123 miliard Kč). Firma uvedla, že jejím cílem je dosáhnout do roku 2050 uhlíkové neutrality. Samsung je největším výrobcem čipů a mobilních telefonů na světě.

Samsung peníze vynaloží například na výzkum a vývoj nových technologií zaměřených na filtraci skleníkových plynů a zachycování oxidu uhličitého při výrobě mikročipů. Plánuje také zvýšit recyklaci materiálů, například lithia a plastů.

„Samsung reaguje na hrozby spojené s klimatickými změnami komplexním plánem, který zahrnuje snižování emisí, nové postupy v oblasti udržitelnosti a vývoj inovativních technologií a produktů, které jsou příznivější pro naši planetu,“ uvedla firma.

V divizích pro výrobu elektronických zařízení hodlá Samsung dosáhnout uhlíkové neutrality už do roku 2030. Firma předpokládá, že tímto způsobem vzbudí mezi zákazníky zvýšený zájem o své produkty.

V loňském roce se výroba zařízení, například mobilních telefonů, na celkové produkci skleníkových plynů firmou Samsung podílela asi deseti procenty. Zbývajících 90 procent připadlo na výrobu čipů a součástek.

Zdroj: allnews.cz

Foto: Shutterstock

Zdroj: B2B NETWORK NEWS

Generated by Feedzy