Přeskočit na obsah

Sandbox získává 93 milionů dolarů na rozšíření svého NFT metaverse

Metaverse je i nadále dalším lákadlem kryptoměn pro investory, přičemž The Sandbox, dceřiná společnost Animoca Brands a metaverse platforma nezaměnitelných tokenů (NFT), získává nový kapitál v kole financování vedeném SoftBank Vision Fund 2.

Investiční kolo The Sandbox Series B, které je první investicí SoftBank Vision Fund 2 do kryptoaktiv, získalo 93 milionů dolarů za účasti společností Animoca Brands, True Global Ventures, Galaxy Interactive, SCB 10X, Polygon Studios a Samsung Next.

Podle oznámení si The Sandbox klade za cíl urychlit růst svého otevřeného metaverse pomocí her, živých vystoupení a sociálních zážitků a zároveň „podporovat více tvůrců a zapojovat více značek a duševního vlastnictví“.

Hra umožňuje hráčům zpeněžit svůj čas strávený v metaverse různými způsoby, známými také jako model play-to-earn. Vytváří cirkulární ekonomiku, kde jsou zdroje shromážděné jednou kategorií hráčů prodávány a nakupovány jinou kategorií hráčů nebo tvůrců, píše se v oznámení.

Jako otevřený metavers založený na NFT je The Sandbox známý svými partnerstvími s více než 165 značkami – včetně Snoop Dogg, The Walking Dead, The Smurfs, Care Bears, Atari a CryptoKitties – k vytváření voxelizovaných verzí jejich světů a postav. Binance, Bored Ape Yacht Club, Socios, dvojčata Winklevossova a CoinMarketCap také zakoupili digitální pozemky v metaversu The Sandbox.

Generální ředitel a spoluzakladatel Sandbox Arthur Madrid se podělil o plány týmu expandovat do módy, architektury, virtuálních koncertů a show, uměleckých galerií a muzeí. „Vyvíjíme celý ekosystém, který hráčům a tvůrcům otevírá nové digitální pracovní příležitosti v našem otevřeném metaversu NFT,“ dodal.

Aaron Wong, investor ze společnosti SoftBank Investment Advisers, vysvětlil, že The Sandbox využívá blockchain a decentralizované řízení, aby svým uživatelům poskytl moc a kontrolu: „Věříme, že The Sandbox buduje otevřený metaverse a odemyká nové ekonomické příležitosti tím, že lidem umožňuje stavět a zpeněžovat své výtvory, od avatarů a budov po hry a sběratelské předměty.“

Minulý měsíc mateřská společnost The Sandbox Animoca Brands, podporovaná herními giganty, jako je Ubisoft Entertainment, také získala 65 milionů dolarů v novém kole financování, čímž zdvojnásobila své ocenění na 2,2 miliardy dolarů.

Zdroj: cointelegraph.com

Zdroj: CRYPTO WORLD NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy