Přeskočit na obsah

Sateliot oznamuje vypuštění svého prvního funkčního nanosatelitu pro Q1 2023

Sateliot oznámil svůj plán vypustit svůj první funkční nanosatelit v Q1 2023 na palubě rakety SpaceX Falcon 9.

Nanosatelitní telekomunikační společnost tvrdí, že tento krok urychlí zavádění zařízení IoT za nižší cenu, přičemž jakékoli způsobilé zařízení IoT se bude moci připojit.

Podle společnosti tato technologie umožní komukoli se standardním 5G zařízením zůstat ve spojení kdekoli na světě, přičemž se očekává, že toto 5G připojení bude podporovat logistiku, zemědělství, námořní odvětví, energetiku, veřejné služby, dopravu a environmentální sektory.

K dnešnímu dni Sateliot vypustil dva satelity a plánuje vypustit čtyři další do konce roku 2023, říká jeho generální ředitel Jaume Sanpera, který dodává, že „současné technologie Satcom jsou úžasné, ale pro běžného uživatele jsou příliš úzké a drahé,“ a že satelitní síť 5G Sateliot poskytuje možnost komukoli se zařízením IoT, aby získal čistý mobilní signál.

„Naše nanosatelitní síť bude přínosem pro každého v každém sektoru tím, že poskytne přístup k pokrytí, které je stejně silné na jachtě, stejně jako je tomu ve venkovských oblastech, kam se tradiční sítě nedostanou,“ řekl Sanpera.

“Jedná se o průlomovou technologii, která se mění jednou za život, a která změní svět k lepšímu, a jsme nadšeni, že Sateliot tento průlom umožňuje.”

Sateliot tvrdí, že jeho technologie může pomoci zvýšit produkci zemědělství z 250 miliard USD na 500 miliard USD do konce dekády s potenciálními úsporami nákladů v jiných odvětvích.

V září společnost uzavřela partnerství s Amazon Web Services (AWS) na vybudování cloudové nativní služby 5G, která svým zákazníkům poskytne úzkopásmové připojení IoT (NB-IoT). Španělský satelitní telekomunikační operátor poskytne tuto konektivitu NB-IoT prostřednictvím nepozemské sítě pomocí své satelitní konstelace LEO (Low Earth Orbit).

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS