Přeskočit na obsah

Snap v nové zprávě zdůrazňuje rostoucí potenciál AR pro marketing

Vzhledem k tomu, že se AR v příštích několika letech stane mnohem rozšířenější, je důležité, aby všechny značky zvážily potenciál pro své marketingové a propagační úsilí, přičemž 3D digitální iniciativy mají změnit hru v mnoha ohledech, jak se bude vyvíjet chování při používání.

Aby v této věci poskytla více kontextu, spojila se společnost Snap nedávno s Breakthrough Research, aby provedla studii o tom, jak spotřebitelé vnímají AR a jak je pravděpodobné, že zkušenosti s AR ovlivní jejich nákupní proces.

Podle Snapu: „U 7 500 respondentů v USA, Velké Británii, Německu a pokrývajících cesty nakupujících v rámci odvětví Auto, Beauty, Entertainment, Fashion Retail a Travel jsme odhalili, jak se mění postoje a chování spotřebitelů ke značkám, když si představí, že procházejí nákupní cestou s AR jako jeho součástí.”

Údaje o odezvách ukazují, že spotřebitelé jsou nadšeni z možností, přičemž AR je schopna spotřebitelům pomoci rychleji se rozhodovat a v důsledku toho pravděpodobně více nakupovat.

Data také ukazují podobné výsledky v rámci módního odvětví, kde AR má zvýšit výdaje o 11,2 miliardy dolarů.

Cestování je další oblastí, která může těžit ze zvýšeného využití AR: „Travel Snapchatteři očekávají, že utratí více, než by obvykle utratili, když je AR součástí jejich plánování cesty. Je to proto, že jim AR pomáhá být jistější při rozhodování o cestě a nakonec i plánování delších cest přidáním cestovních exkurzí nebo jiných doplňků do itineráře.“

Jinými slovy, vylepšené prostředí AR poskytuje více kontextu při nakupování online, což může být velkou pomocí při uklidnění nakupujících, nebo jen přidáním kontextu, který v procesu zvyšuje hodnotu.

Snap říká, že tyto výsledky ukazují, že AR se již vyvinula mimo původní případ použití: „Ačkoli Snapchat nejprve vytvořil Lenses, protože byly zábavným způsobem, jak zlepšit způsob, jakým komunikujeme s našimi přáteli a rodinou, tato technologie se vyvinula z pouhé hračky na plně utilitární nástroj, který mohou značky využít k posílení dopadu na své podnikání.“

To je důvod, proč to značky musí brát vážně a s nadcházejícím posunem k brýlím s podporou AR a zapojením se do 3D virtuálních objektů, jak v metaverse, tak v prostředí AR, má smysl, aby značky alespoň začaly ladit své procesy s tímto posunem, kde je to možné.

Jak to tedy uděláte?

Jako první krok může být užitečné seznámit se s platformou Lens Web Builder společnosti Snap, která vám umožňuje vytvářet AR zážitky v rámci Snapu. K tomuto procesu jsou k dispozici výukové programy a získání těchto znalostí systému první úrovně může být vše, co v této fázi potřebujete, abyste lépe porozuměli možnostem a potenciálu vašeho procesu.

Zdroj: socialmediatoday.com

Zdroj: B2B NETWORK NEWS