Přeskočit na obsah

Sony se chystá vstoupit na pole esportu

Po dlouhém zkoumání světa esportu se společnost Sony rozhodla do něj investovat více než v minulosti. Esportový gigant Repeat.gg, který se stará o herní turnaje převážně z Call of Duty Warzone, League of Legends a Fortnite, oficiálně spolupracuje i s PlayStationem.

Turnaje Sony esports

Esport bude samozřejmě pokračovat na platformě PC, která je dosud nejoblíbenější a nejsledovanější platformou pro herní turnaje. Spolupráce spíše přinese možnost účastnit se her Sony v herních turnajích. Na základě této spolupráce můžeme předpokládat, že se Sony v budoucnu zaměří kromě her pro jednoho hráče také na online hraní.

Vývoj nových online her zaměřených na kompetitivní online je již teoreticky ve fázi vývoje. Společnost Sony má několik možností, jak se zapojit do světa herních turnajů.

Příkladem může být nová online verze hry The Last of Us Factions od společnosti Naughty Dog. Mělo by jít o novou verzi frakčních válek z The Last of Us 1 a v tichosti o první hru Sony, která se zaměří i na turnaje, a Repeat.gg bude cenným partnerem přinejmenším v oblasti marketingu.

Válka frakcí v jednotce byla a stále je jednou z nejtaktičtějších online her, které jsem hrál, takže předpokládám, že pokračování se zaměří i na oficiální herní turnaje. Samozřejmě si počkáme na další kroky Sony a budeme se těšit na všechny možnosti expanze společnosti i do světa online her.

Obrázek: playstation.com

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS