Přeskočit na obsah

Sony zahajuje prodej přenosného zařízení PlayStation Portal

Japonský technologický gigant Sony dnes u nás zahajuje prodej přenosného zařízení PlayStation Portal původně odhalený v první polovině minulého roku.

PlayStation Portal vychází dnes

Sony dnes uvede na českém herním trhu svůj nový produkt, kterým se stává PlayStation Portal, dříve označovaný jako Project Q. Handheld zařízení je navrženo jako doplněk ke konzoli PlayStation 5 a nabízí přenosnou alternativu k domácímu hraní. PlayStation Portal disponuje 8palcovým LCD displejem s FullHD rozlišením a 60 FPS.

Klíčovou funkcí PlayStation Portal je možnost bezdrátového připojení k PlayStation 5 přes wi-fi, umožňující hráčům užívat si hry kdekoli bez potřeby fyzického připojení k konzoli.

Další významnou vlastností je integrovaný bezdrátový ovladač DualSense s haptickou odezvou a adaptivními triggery, charakteristickými právě pro PS5.

PlayStation Portal je aktuálně dostupný u prodejců za cenu 5 390 Kč. Navzdory kontroverzím, které Portal provázely, Sony ohlásila v listopadu minulého roku, tedy v době, kdy konzole byla uvedena na trh, vyprodáno.

Obrázek: playstation.com

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS