Přeskočit na obsah

Souboj e-koloběžek pro letní zábavu

ugo kolobezky recenze

Pokud chcete zažít pocit, jak vám vítr rozevlaje vlasy a mezi zuby se vám usídlí mušky, které vám letí naproti, můžete jet na kole anebo na elektro koloběžce.

My jsme se v redakci rozhodli vyzkoušet tu druhou variantu. Proto jsme v redakci AVERIA TECHLABu vyzkoušeli dva typy e-koloběžek uGo SQUBBY. Dali jsme jim zabrat jak v městských podmínkách, tak jsme je vyvezli na venkov a tady jsme trochu odzkoušeli také, jak se chovají v lehkém terénu. Každopádně tam bych ji moc často nebral a pokud ano, tak ne na kamenitý povrch. V každém případě se s nimi dá zažít skvělá zábava. A když vám dojde po 15km „šťáva“? No tak si to dokvačíte do nejbližší hospody a při troše nealko nápojů a kafete na posilněnou si dobijete baterky a pokračujete opět dále. Za hodinu se vám koloběžka dobije cca na 20-25 % a to vám obvykle stačí k dojetí na další zastávku. To, jak se nám e-koloběžky líbily, se dozvíte v recenzi níže.

UGO SQUBBY 8.5

Tak si je nejdříve zkusme porovnat v základních parametrech. Začneme tou větší, která je o pár centimetrů vyšší a má větší výkon (300W) i kola (8,5 palců) a která má také větší barevný displej. Vygooglíte si ji pod názvem UGO SQUBBY 8.5.

uGo Squbby 8,5 display

A co od ní můžete čekat? Maximální rychlost až 25km/hodinu, výkon 300W, dojezd 15km, 8,5palcová bezdušová kola, LCD barevný displej a reflexní odrazky na bocích koloběžky a kolech. Koloběžka je vyráběna v jedné barvě a tou je černá.

Na LCD displeji naleznete zřetelně viditelné ikony ukazatele rychlosti kterou právě jedete, rychlostního stupně, ujetých kilometrů a výdrže baterie.

uGo Squbby 8,5 koloPokud si chcete upravit rychlost podle vámi vybraného rychlostního stupně, máte na výběr 3 rychlostní stupně. Na prvním rychlostním stupni můžete zrychlit na 8 km/h, na druhém rychlostním stupni – 16 km/h a na třetím rychlostním stupni můžete dosáhnout maximální rychlosti 25 km/h. Díky různým nastavením rychlosti můžete vždy cestovat v souladu s podmínkami na silnici nebo podle svých preferencí.

Tato koloběžka má přední náhon a zadní tzv. bubnovou brzdu. Sice můžete brzdit i skrze páčku rychlosti na řídítkách snížením rychlosti, ale občas se ta zadní bubnovka prostě hodí, třeba když vám někdo nečekaně vběhne do cesty. Uvědomte si, že fakt skoro vůbec nejste slyšet. Proto má každá koloběžka malý, ale výrazný mechanický zvonek.

uGo Squbby 8,5se dodává s 8,5palcovými koly, která jsou vybavena moderními vysokopevnostními pneumatikami. Pneumatiky jsou vyráběny technologií Honeycomb, což znamená, že uvnitř je pěna se vzduchovými bublinami. Konstrukce vám poskytuje vyšší cestovní komfort a umožňuje cestování bez možného defektu pneumatiky.

uGo Squbby 8,5 brzdy

V přední části řídítek se nachází výkonné bílé LED světlo, které vám umožňuje pohodlné používání uGo Squbby 8,5″ za špatných světelných podmínek, nebo v noci. Tato LED technologie spotřebovává málo baterie a současně poskytuje velmi silné světlo.

Bez ohledu na to, kde jste, s uGo Squbby 8,5″ si nebudete muset dělat starosti s hledáním místa pro to, kde ji budete chtít zaparkovat, protože koloběžka je vybavena podpěrnou nohou, která zajišťuje její parkování v podstatě kdekoliv na rovném terénu.

Má také skládací mód, ve kterém můžete e-koloběžku přenášet. Díky baterii v řídítkách je to opravdu jednoduché a při skládání tak nenamáháte žádnou kabeláž.

Plusy:

– má větší kapacitu baterie a tím i výkon
– odrazky na obou kolech
– je celkově větší a pevnější
– zadní mechanická brzda s páčkou na řídítkách
– přehledný a barevný displej

Mínusy:

– po složení je vetší a tak vám zabere více prostoru než její menší kámoška
– je těžší (logicky) pro přenos

UGO SQUBBY 8

Tak a teď pojďme na tu druhou, která se jmenuje UGO SQUBBY 8 a to číslo 8 znamená, že má proti předchozímu „bráchovi“ prostě osmipalcová kola.

uGo Squbby 8 silnice

Když e-koloběžky uGo postavíte vedle sebe, jasně vidíte rozdíl nejenom ve velikosti (3cm na výšku), ale také v barvě. uGo SQUBBY 8 je vyráběna v bílé barvě, má zadní náhon, a nižší sílu baterie (250W). Maximální rychlost i tři rychlostní stupně jsou zde stejné. A i když je koloběžka díky výkonu motoru trochu slabší, má podle výrobce dojezd až 18 km proti 15 jejímu většímu a logicky těžšímu bráchovi.

uGo Squbby 8 displayMá také jednobarevný displej, kde kromě rychlosti a ujeté vzdálenosti, můžete také vidět stav baterie, abyste věděli přesně, kdy ji budete muset opět dobít.

uGo Squbby 8″ je vybavena baterií, která dává této e-koloběžce spolehlivý výkon. Moderní technologie Li-ion v kombinaci s napětím 36 V a kapacitou 6 Ah umožňuje zrychlit až na 25 km/h a na jedno nabití zvládnout 18 kilometrů. Úplné nabití tak trvá jen 5 hodin.

SWS logoA opět zde máte na výběr 3 rychlostní stupně pro cestování různými rychlostmi. Na prvním rychlostním stupni můžete zrychlit na 6 km / h, na druhém rychlostním stupni – 18 km / h a na třetím rychlostním stupni můžete dosáhnout nejvyšší rychlosti 25 km / h.

A jsem u brzdy, takže teď tady máme rozdíl. U Squbby 8 si užijete brzdění s mechanickou brzdou eABS +. A co že to je? Koloběžka má elektrickou brzdu, umístněnou na řídítkách, která vám v případě potřeby zpomalí nebo chcete-li přibrzdí motor. Technologie eABS vám tak umožňuje pohodlné a plynulé zastavení. Ale aby jste byli v klidu a bezpečí, je do odolného zadního blatníku zabudována tradiční mechanická brzda. Výhodou LED podsvícení na bocích koloběžky je, že vás je vidět zdaleka, ale také ledky blikají, když brzdíte, aby o tom věděli také ti, kteří jedou právě za vámi.

uGo Squbby 8 kolouGo Squbby 8″ má 8 palcová kola, která jsou vybavena moderními vysokopevnostními pneumatikami. Pneumatiky jsou vyrobeny technologií Honeycomb, což znamená, že uvnitř je pěna se vzduchovými bublinami. Takže na cestě světem prostě nepíchnete.

A opět je tady led světlo v přední čísti řídítek, když se někde v noci na toulkách po městě prostě zapomenete.

A ano i tato e-koloběžka má možnost složení do přepravního modu. Vzhledem k tomu, že je baterie uložena pod nástupním prostorem, je zde složení provedeno jiným, ale pohodlným způsobem sklápění a rychle si na něj zvyknete.

Plusy:

– je lehčí a tím i lepší pro přenos
– jednoduché a rychlé skládání
– svítící zadní odrazová světla působí designově a zlepšují vaši viditelnost v noci
– skvělý poměr váhy, dojezdové vzdálenosti a výkonu

Mínusy:

– mechanická brzda je na zadním blatníku
– chybí odrazky na předních kolech
– černobílý displej

A na závěr bych řekl pouze jediné, v podstatě se každá varianta v redakci z nějakých důvodů líbila někomu jinému a tak protože jsme se nemohli dohodnout, navrhujeme remízu a to rozhodnutí necháme dnes na vás. Prostě si ji vyzkoušejte a pak se rozhodnete tak, jak se to bude líbit vám. Doufáme, že si s ní užijete stejně jako my v redakci spoustu zábavy.

Petr Smolník

 

uGo Squbby 8 a 8,5

Generated by Feedzy