Přeskočit na obsah

Soul zavádí služby chytrého města na podporu bezpečnosti a pohody

Metropolitní vláda Soulu (SMG) provozuje projekt služeb chytrého města na podporu blahobytu a bezpečnosti v hlavním městě Jižní Koreje.

Pilotní projekt Smart City in Daily Life si klade za cíl řešit různé městské problémy pomocí informačních a komunikačních technologií. Soul si pro tento projekt vybral Gwanak-gu jako testovací místo. SMG investuje 1,35 miliardy KRW na dva roky do testování futuristických technologií smart city v reálném životě.

Pokročilé technologie

Soul přišel s pilotním projektem Smart City in Daily Life s cílem aplikovat pokročilé technologie, jako jsou velká data, umělá inteligence (AI) a internet věcí (IoT) v každodenním životě Soulu.

Park Jong-Soo, generální ředitel úřadu Smart City Policy Bureau, řekl: „Po opuštění projektů inteligentních měst vedených veřejnými agenturami zavede SMG pilotní projekt Smart City in Daily Life tak, aby služby a nové technologie, které jsou tolik potřebné v každodenním životě našich občanů, bylo možné komercializovat.“

Gwanak-gu bude poskytovat tři služby chytrého města: Smart Senior Citizen Hall, Smart Beacon Protector a Autonomous Robot Patrol Service. Tyto služby úzce souvisí s aktuálními problémy okresů.

Smart Senior Citizen Hall: Gwanak-gu nainstaluje chytrý zdravotnický systém, který využívá IoT a AI, v seniorských komunitních sálech. Chytrá zařízení pomohou seniorům kontrolovat tělesnou teplotu, puls a hladinu cukru v krvi. Pokud je zjištěn jakýkoli zdravotní problém, bude na základě předem zaregistrovaných informací zasláno oznámení jejich opatrovníkům.

Nashromážděná zdravotní data budou také použita jako reference při návštěvách seniorů v nemocnicích. Vzniknou také digitální zážitkové zóny, kde se senioři mohou naučit používat digitální kiosky. Senioři si mohou například v této zóně procvičit rezervaci jízdenky na vlak a objednávání jídla pomocí kiosků.

Smart Beacon Protector: Je navržen tak, aby rychle reagoval na nouzové situace. Centra péče o děti připevňují na své děti majáky při venkovních aktivitách. Učitelům pomůže snadno lokalizovat děti v případě nebezpečí. Když maják zjistí, že se dítě pohřešuje, odešle informace o poloze do řídicího centra CCTV. Poté budou moci úředníci zkontrolovat blízké záběry CCTV. Tohoto projektu se zúčastní celkem 15 dětských center.

Autonomní robotická hlídková služba: Soul tvrdí, že je první městskou vládou, která zavedla roboty jako hlídky. Dva autonomní roboti budou nasazeni na silnici, aby v noci udrželi město v bezpečí. Roboti budou hlídkovat v temných čtvrtích, aby zajistili, že se občané budou moci bezpečně vrátit domů. Když jsou odhalena rizika, roboti pošlou živé záběry do okresního řídicího centra CCTV, aby se mohlo rychle reagovat na mimořádné události a předcházet zločinům.

Gwanak-gu bude také provozovat Living Lab, organizaci složenou z občanů a odborníků, jako jsou státní zaměstnanci, sociální pracovníci a učitelé dětských center. Občané budou povzbuzováni k tomu, aby navrhovali nápady na služby, zakoušeli nové nápady na vlastní kůži a nacházeli body ke zlepšení.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS