Přeskočit na obsah

Španělská Aire získává telco z Kanárských ostrovů Idecnet

Španělská telekomunikační společnost Aire kupuje telekomunikační společnost Idecnet na Kanárských ostrovech.

Telco Grupo Aire oznámilo, že „upevňuje svou přítomnost“ na Kanárských ostrovech a spojuje se s Idecnetem, místním operátorem s vlastní sítí a datovým centrem na ostrovech.

Podmínky sloučení nebyly sdíleny.

Společnost Idecnet byla založena v roce 1995 a sídlí v Las Palmas de Gran Canaria. Společnost poskytuje konektivitu, datová centra a hlasové služby více než 1 100 klientům na Kanárských ostrovech. Idecnet měl v roce 2023 obrat více než 4 miliony eur.

Raúl Aledo, generální ředitel Grupo Aire, řekl: „Příchod Idecnetu do Grupo Aire reaguje na naši národní a mezinárodní strategii růstu, která je založena na začleňování společností, které nám pomáhají posilovat náš závazek vůči zákazníkům a nabízejí stále více kompletních a personalizovaných technologických řešení.“

Pokračoval: „Sloučením Idecnetu konsolidujeme naši pozici na Kanárských ostrovech, rozšiřujeme naši síť a infrastrukturu datových center s pomocí jednoho z hlavních hráčů na telekomunikačním trhu na ostrovech. Kromě toho jsme rádi, že můžeme v Grupo Aire přivítat tým profesionálů s rozsáhlými zkušenostmi v tomto sektoru.“

Idecnet provozuje vlastní datové centrum v Las Palmas de Gran Canaria spolu s optickými sítěmi na Gran Canaria a Tenerife. Má také místa přítomnosti v pevninském Španělsku v Madridu. Společnost již dříve odkazovala na druhé datové centrum v Santa Cruz de Tenerife.

Juan Manuel Castellano, generální ředitel společnosti Idecnet, dodal: „Integrace do Grupo Aire nám umožňuje těžit ze síly velké obchodní skupiny a navýšit infrastrukturu a služby, které nabídneme kanárským společnostem mimo ostrovy. Vstup do Grupo Aire také upřednostňuje přístup ke společnostem v audiovizuálním průmyslu, které jsou usazeny na Kanárských ostrovech, aby se staly jejich poskytovatelem služeb prostřednictvím kompletního portfolia řešení.“

Mezi značky Aire Group patří telekomunikační společnosti Aire Networks a Ar Telecom, stejně jako poskytovatelé spravovaných služeb Stackscale a Teradisk.

V roce 2022 Aire otevřela nové datové centrum ve španělské Malaze a rozvíjí zařízení v regionu Toledo ve Španělsku. Portugalská společnost Ar provozuje tři datová centra v Portugalsku v Lisonu, Portu a Viseu a má zastoupení v několika zařízeních Equinix (dříve provozovaných Itconic až do akvizice v roce 2017). Španělská firma Aire Networks získala společnost na začátku roku 2021.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Foto: Pixabay

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS