Přeskočit na obsah

Společnost Bird zavádí technologii detekce chodníků

Společnost pro mikromobilitu Bird oznámila, že testuje technologii prevence jízdy na chodnících pro své flotily elektrických skútrů v Milwaukee a San Diegu s cílem širšího globálního zavedení v příštím roce.

Modul „inteligentní ochrany chodníku“, který je integrován do skútrů Bird, je navržen tak, aby zabránil používání zařízení na městských chodnících nebo jiným známkám nebezpečného provozu.

Zvuková upozornění

Jezdci, kteří jsou detekováni při cestování po chodníku, dostanou jak zvuková upozornění, tak mobilní upozornění, aby se vrátili na silnici. Ignorování pokynů povede k tomu, že elektrické vozidlo bude trvale ztrácet výkon tím, že ubere plyn a bude bezpečně zastaveno.

Vzhledem k tomu, že se města stále více snaží integrovat sdílenou mikromobilitu do svých akčních plánů v oblasti klimatu, které se ve svých komunitách zaměřují na snížení emisí uhlíku, je technologie, která pomáhá předcházet jízdě po chodnících, stále důležitější, poznamenává Bird.

V příspěvku na blogu na svém webu však Bird zdůrazňuje, že proces prevence jízdy na chodníku není snadný a mimo jiné vyžaduje:

hyperpřesná umístění pohybujících se vozidel
přesné měření chodníku
okamžité vymáhání
škálovatelnost.

“Jakékoli navrhované řešení musí být schopné pracovat ve stovkách různých městských prostředí po celém světě a být zavedeno s minimálními náklady a prací při zachování přesnosti v průběhu času,” píše společnost.

Aby pomohly tyto problémy vyřešit, spojila se společnost Bird se švýcarským specialistou na komunikační a polohovací technologie, společností U-blox a pomocí dat společnosti Bird, společně vyvinuly verzi modulu ZED-F9R přizpůsobenou speciálně pro potřeby odvětví sdílené mikromobility.

Díky kombinaci vysoce přesného modulu mrtvého zúčtování ZED-F9R společnosti U-blox s mapováním chodníků na úrovni centimetrů a sady palubních senzorů Bird integrovaný systém v reálném čase účinně a efektivně detekuje a brání jízdě po chodníku, tvrdí Bird.

Společně vyvinutý modul U-blox se senzorovou fúzí a přesná mapová data Bird jsou integrována přímo do všech jeho nejnovějších e-skútrů.

Podle Bird tento „klíčový diferenciátor“ znamená, že jeho inteligentní systém ochrany chodníku může být implementován ve velkém bez rizika poškození způsobeného počasím nebo vandalismem, na rozdíl od drahých, externě montovaných kamer.

Očekává se, že technologie detekce chodníků bude pilotována v Madridu jako prvním městě v regionu EMEA na začátku roku 2022, přičemž plány na širší nasazení do dalších lokalit její flotily ve více než 300 městech budou později téhož roku.

ZED-F9R je dvoupásmový vícekonstelační GNSS přijímač, který podporuje až osmkrát více typů satelitních signálů a čtyřikrát více souhvězdí (GPS, Galileo, GLONASS a BeiDou) než standardní řešení.

Modul zpracovává údaje o vozidle v reálném čase včetně rychlosti kola, údaje ze snímačů IMU včetně zrychlení a prostorové orientace a kinematická data v reálném čase, která korigují ionosférickou interferenci. Tato technologie je také optimalizována pro e-skútry použitím dynamických modelů odpovídajících pohybům vozidla.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS